A zöldségeket elég 5 percig főzni, így tápanyagaik nagy része megmarad.
Hozzávalók:
- 2 kis cukkini
- 1 vöröshagyma
- 3 nagyobb méretű paradicsom
- 15 dkg gorgonzola sajt
- 2 dl tejszín
- 2 teáskanál ételízesítő
- 1 dl víz
- só
- 50 dkg penne rigate
- bazsalikom, oregánó
- olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát főzd meg sós vízben. A vöröshagymát hámozd meg, és aprítsd fel. A cukkinit szintén hámozd meg, és vágd fel kockákra. A paradicsomot és a sajtot is vágd fel kockákra. A sajtot, a tejszínt, a vizet és az ételízesítőt keverd össze, és főzd krémes állagúra 10-15 perc alatt. Az utolsó 5 percben tedd bele vöröshagymát, a cukkinit, a paradicsomot, a bazsalikomot és az oregánót.