Egészség / Életmód

Pasik libidó problémái: kiderítettük az okait és azt, hogy mi rájuk a megoldás!

Pasik libidó problémái: kiderítettük az okait és azt, hogy mi rájuk a megoldás!

„A férfiakat csak a szex érdekli!” – ez a mondat gyakran elhangzik a pasikkal kapcsolatban, éppen ezért nehéz feldolgozni, ha a tiéd újabban nem igényli az összebújást. Pedig teljesen egyértelmű, hogy a férfiak is küzdhetnek libidó problémákkal, aminek lelki és fizikai okai is lehetnek. Ha például hosszútávon rosszul alszik, folyamatos a munkahelyi stressz vagy hormonproblémái vannak, könnyen előfordulhat, hogy nem tud ráhangolódni az összebújásra. Jó hír, hogy náluk valóbban ritkán fordul elő, mint a nőknél, a rossz pedig, hogy nehezebb kezelni. De eláruljuk, te hogyan segíthetsz neki!

Mindenképpen adj neki időt!

Minden hosszabb kapcsolatban vannak periódusok, amikor a pár egyik tagja nem annyira kívánja a szexet, mint a másik. Ez teljesen normális, nem kell azonnal arra gondolnod, hogy súlyos a baj. 

Ha viszont 1-2 hét elteltével sem változnak a dolgok, érdemes utánajárni, hogy mi a helyzet a munkában, sportban, stb., hiszen ez is kihatással lehet rá.

Ha nem találod a megoldást, akkor óvatosan szóba hozhatod a témát. Elmondjuk, hogyan…

 

Legyél támogató!

Elkezdeni egy beszélgetést a pasid libidójáról… nehéz. Nagyon nehéz. Semmiképpen se éreztesd vele, hogy számon akarod kérni, vagy hogy nem tartod kellően férfiasnak.

Ne támadj rá, hogy miért nem kíván mostanában! Ami fontos, ne róla legyen szó, hanem kettőtökről párként, és azt próbáljátok megfejteni, hogy mit tehettek ti ketten az ügy érdekében.

Mondjuk így kezd bele: „Te is észrevetted, hogy már régóta nem szeretkeztünk?”

 

Kezdeményezz!

Egy 2012-es kutatás szerint még a hosszú kapcsolatban élő nők is azt várják, hogy a pasi tegye meg az első lépést, ha a szexről van szó.

Pedig jót tenne, ha olykor te is kimutatnád, mennyire beindultál, mennyire odavagy érte, és olykor igenis átvennéd az irányítást!

Az is jó, ha finom borral, szexi ruciban várod haza – ez biztosan segít az ügy előremozdulásában. Próba szerencse, ugye?

 

Bombázd vitaminokkal!

Számos testi oka lehet annak, ha a párod nem kívánja a szexet. Különböző vitaminok (például D és B12) segíthetnek helyretenni, de az is jó, ha ráveszed, hogy mostantól fogyasszon több vizet.

Persze az is előfordulhat, hogy a tesztoszteron-szintje lett alacsonyabb: 45 év körüli pasiknál ez teljesen természetes, de előidézheti hízás, fogyás, dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás, cukorbetegség vagy alváshiány fiatalabb korban is.

Ha komolyabb a gond, érdemes bejelentkezni a dokihoz, de első körben segít az egészséges ételek fogyasztása, kiegyensúlyozott sportolás és vitaminok bevitele.

 

Gondolj magadra!

Érdemes azon is eltűnődni, hogy te miben vagy hibás. Talán az utóbbi időben sokat szekáltad, vagy nem foglalkoztál vele, így nem biztos, hogy van kedve összebújni.

De az is lehet, hogy azt éreztetted vele, hogy nem vagy elégedett, nem tartod férfinak. Tudod, ha a pasid önbizalma nincs a helyén, az a szexuális életetekre is keményen rányomja a bélyegét!

Próbáld kicsit magabiztosabbá tenni, meglátod, ez segíteni fog. Dicsérd, mutasd ki, hogy vonzónak tartod, és hogy mekkora szükséged van rá!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást