Párkapcsolat / Szerelem

3 párkapcsolati kérdés, amire a férfiak és a nők teljesen máshogy reagálnak

3 párkapcsolati kérdés, amire a férfiak és a nők teljesen máshogy reagálnak

1. „Tartós lesz a kapcsolat?”

Amikor megismersz valakit, és egy pár lesztek, előbb-utóbb te is elkezdesz azon gondolkodni, vajon mennyire lesz hosszú távú a kapcsolat. Bár a stressz és az aggodalom ebben a kérdésben semmit sem segít, a nők ennek ellenére hajlamosak sokkal többet idegeskedni, hiszen attól tartanak, hogy csak az idejüket vesztegetik.

Ők tudni akarják, mire számíthatnak, és nem szeretik a bizonytalan felállást.

Ezzel szemben a férfiakra gyakrabban jellemző a „lesz, ami lesz, majd meglátjuk” mentalitás.

Nem feltétlenül gondolják úgy, hogy fontos lenne előre tervezni már a kapcsolat kezdetén. Közülük sokan úgy vélik, ez csak megbonyolítja a kapcsolatokat, és ugyan miért rontanának el valamit, ami most tökéletesen működik?

2. „Mi a következő lépés?”

Szakértők szerint a nők fejében ez a kérdés is gyakran megfordul egy párkapcsolatban. Ők sokkal többet aggódnak azon, hogy ha eljutottak egy pontra, minek kell következnie, még akkor is, ha nem mérföldkövekről beszélünk.

Például ilyen az, amikor a partnereddel átestetek egy nagy vitán, és végre kibékültetek. Sokan egyből azon gondolkodnak, mi lesz ezután, minek kell következnie, hogy ne essetek bele újra ugyanabba a hullámvölgybe. De ugyanez a helyzet a hosszabb távú tervekkel is.

Esküvő, gyerekvállalás, lakásvásárlás; a nők gyakrabban aggódnak olyan dolgok miatt, amelyekre még éveket kell várni, pláne, ha még nem sokszor beszéltek erről a párjukkal.

Ezzel szemben a férfiak nem idegeskednek ennyit. Ők úgy gondolják, hogy az adott pillanatot kell kiélvezni, amikor minden jó, és kár azon aggódni, hogy mi lesz a jövőben. Ha eljutnak arra a pontra, hogy szeretnének például megházasodni, sokszor teljesen váratlanul hozzák fel a témát.

Párkapcsolati kérdések, válaszok
bogdankosinovic/istockphoto.com

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást