4 árulkodó jel, hogy komoly gondjaitok lesznek a következő párkapcsolati lépcsőfoknál 

4 árulkodó jel, hogy komoly gondjaitok lesznek a következő párkapcsolati lépcsőfoknál 

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 4 árulkodó jel, hogy komoly gondjaitok lesznek a következő párkapcsolati lépcsőfoknál 

A tanulmányokból tudjuk, hogy a házasság a legtöbb férfinak – a tévhitekkel ellentétben – nagyobb boldogságot, jobb egészséget és kedvezőbb anyagi körülményeket teremt, mint agglegény társaiknak.
A nők viszont ugyanezt nem vehetik magától értetődőnek: esetükben a párkapcsolat minőségétől függ, hogy részesülnek-e az előnyökből. 

De mi kell ahhoz, hogy nekünk se kelljen lemondani a házasság pozitív vonatkozásairól?

Úgy fest, egyszerűen jól kell partnert választanunk és kicsit szembemennünk a vonzónak beállított férfiideállal. Jill P. Weber pszichológus szerint azt kell átgondolunk, hogy amit most vonzónak és szexinek találunk, az előbb-utóbb teherré válhat, és kifejezetten nyomasztó lehet az egész kapcsolatot tekintve. Idővel ugyanis olyan teendők csatlakoznak az önfeledt szórakozáshoz és ismerkedéshez, mint a család ügyeinek igazgatása, az építkezés, felújítás, a háztartás vezetése és persze a pénzügyek.

Fel kell tennünk magunknak azt a kérdést, hogy ezt az életet el tudjuk-e képzelni annak a férfinak a társaságában, akihez aktuális vonzódunk – esetleg lehetetlennek tűnik, hogy a szükséges komolysági mércét megugorja. Milyen szempontokat kell átvizsgálnod?

Kié a megmentő szerep

Az a szerencsés, ha kölcsönösen segítitek egymást és mindenki abból veszi ki a részét, amiben igazán jó, így alkothattok tökéletes csapatot. Ezzel szemben nem előnyös, ha egyikőtöké a megmentő szerepe, adott esetben a tiéd: te vagy az, aki intézi a partner ügyes-bajos dolgait, pakol utána, előkészít számára mindent.
Ez már önmagában is intő jel, mert felnőttkorban a feladatokhoz való hozzáállás már nem igazán szokott változni. Nem mindegy, hogy egy segítő társat, vagy egy plusz gyereket kapsz a nyakadba. Ha valaki nem nő fel teljesen, akkor a felnőttkor feladatait a hozzá legközelebb állóra hagyja – ez a házasságot tekintve jellemző módon a feleség.

AntonLozovoy/depositphotos.com

Állandóan nyaggatnod kell

Az előző ponthoz tartozik az is, hogy nem elég, ha mindent a partnered elé készítesz és karnyújtásnyira teszed számára a sikert, a boldogulást, még nyaggatnod is kell, hogy legalább azt a pár lépést megtegye. Ez nem csak rövidtávon bosszantó és fárasztó, évek múltán garantáltan tönkreteszi a boldogságodat. Egy ilyen férfi nem lehet inspiráló, nem olyan, akire felnézel, nem is csoda, ha csalódottnak érzed magadat miatta. Az ilyen társak kicsit olyanok, mint a tinédzserek. Kellően önállónak és nagynak érzik magukat, de a valóságban nem vállalnak teljes felelősséget semmiért. Viszont hárítanak és másokat okolnak, ha valami balul sül el. 

Tettei inkább egy kamaszra emlékeztetnek

Nem csak a bátorítás tekintetében igényelnek az ilyen férfiak nyaggatást és viselkednek úgy, mint a kamaszok, hanem az élet egyéb területein is. Amikor a haverjaival kimozdul, megint olyan lesz, mint egy középiskolás. Nem tud határokat szabni a bulizásnak, az alkoholfogyasztásnak, kiszámíthatatlan, mikor ér haza és sosem tudod, hogy a kocsmában, vagy a fogdában találod meg másnap reggel. Nem ritkán észreveszed, hogy gyerekkori csínyekre emlékeztető húzásai vannak, amik jól láthatóan feldobják.

Társaságban obszcén lehet, gyerekesen viselkedhet, és úgy tűnik, nem igazán van tisztában azzal, hogyan lehetne felnőtt módjára szórakozni. Ez – személyiségedtől függően – hathat rád negatívan és felnyithatja a szemeidet, de az is lehet, hogy előtérbe kerül az anyáskodó éned, és csak még jobban elmélyíted a párkapcsolati gondjaitokat

Jonathon Burton/pexels.com

Pánikba esik, ha elköteleződésről van szó

Vannak témák, amik nem könnyűek, de attól még beszélni kell róluk felnőttként. Érthető módon zavaró, ha ez nem adatott meg a mostani párkapcsolatodban. Amennyiben azt látod, hogy a partnered menekülni próbál az elköteleződéstől, kitérő válaszokat ad, vagy az egészet elvicceli, akkor nem túl jók a kilátásaitok. Ha ésszerű idő elteltével is kínosak ezek a beszélgetéseitek, képtelen vagy komolyan beszélni a jövőtökről, akkor nyugodtan szedd a sátorfádat. Nagyon aggasztó, ha valakivel, akivel megosztod az életedet, nem látod, mi fog történni az elkövetkezendőkben.

Nem szabad félni ezektől a beszélgetésektől, mert az, hogy valamiről egyeztettek, nem azt jelenti, hogy meg is fog történni – ezt minden felnőtt tudja.

Nehéz valakit elengedni, akihez vonzódsz, és akiben látsz fantáziát a hibái ellenére is. De még nehezebb egy virágzó, felnőtt kapcsolatot kialakítani olyasvalakivel, aki sosem fog felnőni. Végső soron ez az, amit ténylegesen mérlegelned kell. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást