Ezt a 6 lépcsőt kell végigjárni, ha meg akarod javítani a kapcsolatodat

Ezt a 6 lépcsőt kell végigjárni, ha meg akarod javítani a kapcsolatodat

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezt a 6 lépcsőt kell végigjárni, ha meg akarod javítani a kapcsolatodat

1. Szembesülni kell a problémával

Az első lépés mindig azzal kezdődik, hogy végre beismeritek: nem működik megfelelően a kapcsolatotok. Problémákkal küzdötök, amelyek eljutottak egy olyan pontra, hogy már nem tudjátok megoldani őket a szokásos eszközökkel. Eleinte a legtöbb pár tagadni kezdi a dolgot, nem ismerik el, hogy falakba ütköztek, és a gondokat szőnyeg alá söprik.

Néha egy-egy elszólásból sejti csak a környezetük, hogy valami nem oké, de ők maguknak nem akarják beismerni. Itt kell végre leülnötök, együtt, kettesben, és kimondani, hogy baj van!

Megoldást kell találnotok, mert ha nem együtt teszitek, teljesen el fogtok hidegülni egymástól.

A probléma nagyon sokrétű lehet: megingott a bizalom, eltávolodtatok, szexuális gondokkal küzdötök, túl sokat veszekedtek, valaki félrelépett, vagy úgy érzitek, nem becsül meg a partneretek. Szakértők szerint szinte minden problémát meg lehet oldani, de csakis akkor, ha első körben végre beismeritek, hogy tennetek kell az ügy érdekében.

2. Határozzátok el, hogy együtt dolgoztok rajta

A terapeutákat gyakran keresik fel olyan emberek, akik a társukat nem tudják rávenni a külső segítségre, így leginkább egyedül igyekeznek tenni a megoldásért. Tudnod kell, hogy ha a másik nem partner ebben a kérdéskörben, előbb-utóbb felbomlik az egyensúly.

Csak az egyik fél fog tenni a kapcsolat működéséért, minden energiáját beleölve a dologba, ami végül még több ellentétet szül.

Csak akkor oldhatjátok meg a problémákat, ha együtt, ketten, egy csapatként dolgoztok rajta.

Ne féljetek a párterapeuta kifejezéstől! Sokan nem szívesen nyílnak meg egy idegen ember előtt, noha az, hogy egy harmadik fél is belelát a kapcsolatotokba, sok esetben a megoldást jelenti.

VIDEO Így készülnek a kopásálló vörös ajkak karácsonyra

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»