Elterjedt tévhit, hogy a nyersétel minden körülmények között a legtáplálóbb. Igen ám, de vannak olyan természetes növényi vegyületek, amelyek hőhatást követően még inkább jótékonyak az emberi szervezetre. Helen Bond dietetikus a Daily Mail hasábjain tette közzé, melyik zöldséggel mit kell tenned, hogy a lehető legtöbbet hozd ki belőle.
4/5 Spenót: nyersen
A leveles zöldek királynője rendkívül sok káliumot rejt, ami az érfalak rugalmasságának megőrzésével segít az optimális vérnyomás fenntartásában.
Ráadásul A- és C-vitamint is bőven találsz benne, melyek elengedhetetlenek az immunrendszer megfelelő működéséhez.
Ha mindez még nem volna elég, kalcium, magnézium és mangán is van benne – mindegyik kulcsszerepet játszik a szervezet védekezőképességének erősítésében, továbbá a fáradtság megelőzésében.
Folsavtartalma pedig hozzájárul a sejtek épségéhez, plusz nélkülözhetetlen a magzat idegrendszerének fejlődéséhez.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!