Elterjedt tévhit, hogy a nyersétel minden körülmények között a legtáplálóbb. Igen ám, de vannak olyan természetes növényi vegyületek, amelyek hőhatást követően még inkább jótékonyak az emberi szervezetre. Helen Bond dietetikus a Daily Mail hasábjain tette közzé, melyik zöldséggel mit kell tenned, hogy a lehető legtöbbet hozd ki belőle.
3/5 Sárgarépa: sütve
A sült répa béta-karotin tartalma magasabb – márpedig ez az a vegyület, amit a szervezeted A-vitaminná alakít, hogy számos élettani funkcióban felhasználja a későbbiekben.
Az egészséges vasháztartástól kezdve a látáson át a szép bőrig mindenhez szükséges, ráadásul kulcsszerepet játszik az immunrendszer épségében.
Az elkészítésre vonatkozó törvényszerűség egyébként az édesburgonyára és a sütőtökre is igaz: a narancssárga húsú zöldségeket tehát süsd meg bátran.
Ez még az édes ízhatást is fokozza, így kevesebb desszertre vágysz majd.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!