5 lenyűgöző város, ahová megéri egy téli hétvégére ellátogatni

Írta: ,

Ahhoz, hogy utazzunk, nem feltétlenül van szükség arra, hogy egy egész hetet, vagy akár még többet eltöltsünk valahol máshol. Persze a hosszú nyaralás nagyon jó dolog, de a téli szezonban is megéri utazni: ahhoz, hogy egy két-három napos hétvége keretében meglátogassunk egy nagyvárost, nincs is ennél jobb időszak. A február-márciusi szezonban pedig még a jegyek és a szállások is sokkal kedvezőbbek, így a pénztárcádat sem terheli le túlzottan az utazás: ilyenkor kétfős szállást akár 20-30 ezer forintért tudsz foglalni két éjszakára, és a repülőjegyekhez is hozzájuthatsz akár 8-20 ezer forintos diszkont áron. Összegyűjtöttünk neked néhány olyan európai úticélt, ahová érdemes ellátogatnod a szezonban.

Brighton, Anglia

Anglia egyik leghíressebb tengerparti üdülővárosa Brighton, amelyet érdemes meglátogatnod egy hosszúhétvége keretében, de akár Londonba is kiruccanhatsz a három nap alatt, hiszen vasútvonal köti össze a két várost.

Brighton igazi kozmopolita város, ahol fergeteges szórakozási lehetőségek várnak: tipikus angol pub koncertek, tengerparti séta, egy hatalmas vidámpark, és a valódi brit stílusban épült, sorházakkal tarkított belváros.

Ha ide látogatsz, a kikötőt, a Királyi Pavilont és az óriáskereket semmiféleképpen se hagyd ki a látnivalók közül.

Nizza, Franciaország

Nizza az Azúr-part egyik legnagyobb városa, igazi sztárüdülőhely, ahol rengeteg hollywood-i híresség is vásárolt magának villát.

Annak ellenére, hogy a Riviéra a luxus szinonímájaként létezik a legtöbbek fejében, Nizza manapság már egy igazán megfizethető üdülőhely, ahová diszkontáron el is repülhetsz.

A városka egyszerre nagyon francia, és nagyon olasz-mediterrán jellegű, amelyekről az ételek is árulkodnak.

Ha ide látogatsz, mindenképpen keresd fel a festői szépségű óvárost, a romos vízesést, a pálmafákkal szegélyezett tengerpartot, és a híres zöldség- és virágpiacot.