Ide érdemes kiruccannod egy tavaszi hosszúhétvégére!

Írta: ,

Utazni nem csak nyáron érdemes, sőt, néhány úti cél éppen tavasszal a legszebb, sőt, az időjárás is sokkal jobb ilyenkor rengeteg helyen, hiszen nem kell a fullasztó meleggel küzdened. Kirándulni is tavasszal a legjobb, ezért érdemes lehet akár olyan helyszínt is választanod, ahová kimondottan túrázási céllal indulsz. Összegyűjtöttünk néhány olyan helyet neked, ahol eltölthetsz tavasszal egy kellemes hosszúhétvégét, és még a pénztárcád tartalma sem fog túlzottan megcsappanni az utazás miatt.

Kréta, Görögország Kép forrása: 500px.com

1/5 Kréta, Görögország

A legnagyobb görög szigeten már tavasszal is 16-18 fokos időjárásra és 20 fokos tengerre lehet számítani, ezért tökéletes kirándulási helyszín ezekben a hónapokban is, főként mivel az előszezonban még jóval olcsóbb is, mintha nyáron utaznánk.

Kréta tavasszal teljesen virágba borul, ezért ha nem is strandolós üdülést tervezgetsz, akkor is csodálatos kikapcsolódásra számíthatsz.

A sziget a várakkal, romokkal tökéletes kirándulóhely a történelem szerelmeseinek, Krétához tartoznak olyan mitológiai történetek is, mint a Minótaurosz és a labirintus. A sziget élővilága is nagyon gazdag, és Európa legnagyobb pálmaerdőjét is itt tekintheted meg.

Firenze, Olaszország Kép forrása: travelswithtracy.net

2/5 Firenze, Olaszország

Toszkána fővárosa tökéletes úti cél azoknak, akik a gasztronómia és a művészetek rajongói. Tavasszal még nincs elviselhetetlenül meleg sem, átlagosan 19-20 fok körüli a legmagasabb hőmérséklet.

Firenze városa akkor lett kulturális központ, amikor a Medici dinasztia uralkodott itt, akiknek köszönhetően a mai napig számos műalkotás maradt itt fent. A város ideális hosszúhétvégézőknek, ha a múzeumoásra és a városlátogatásra csak egy napot szánsz, a maradék időben érdemes kiélvezned a helyi gasztronómiát.

Tésztás, húsos és zöldséges ételek is bőven szerepelnek a helyi étlapokon, de a firenzei sajtokat, borokat és fokhagymás-olíva olajos ételeket is érdemes megkóstolnod.

 

Split, Horvátország Kép forrása: totalcroatia.eu

3/5 Split, Horvátország

Horvátország második legnagyobb városa Split, amely tökéletes tengerparti célpont egy hosszúhétvégéhez: ha véletlenül ugyanis ráunsz a városra, maximum 1-2 órás utazásokkal dalmácia egyéb csodás látnivalóit is könnyedén eléred. A város igazi mediterrán hangulatú hely, talán az egyik legnyüzsgőbb, leginkább élettelibb Horvátországban.

Ha nem strandolni szeretnél, ideális hely a kirándulásokhoz, piacozásokhoz, és természetesen a hatalmas kikötőjének köszönhetően egy hajós kiruccanáshoz is.

A városban paloták, templomok és római kori örökségek is találhatóak, amelyekre szintén érdemes szentelni egy napot a hétvégédből.

4/5 Glasgow, Skócia

Ha egy igazi városi kirándulásra vágysz, mégis egy különleges helyet látogatnál meg, érdemes egy glasgow-i hosszúhétvégére befizetned, főként mivel diszkontáron is utazhatsz a városba repülővel. Skócia legnagyobb városa eredetileg egy egyetem köré épült, mely a mai napig Európa egyik legnagyobb és leghíresebb oktatási intézménye.

A városban rengeteg a középkori, gótikus és román stílusú épület, melyeket érdemes meglátogatni a hétvége egyik napján.

A városban rengeteg a zöld park, a múzeum, és természetesen a skót pubokat sem lehet kihagyni, ha ide kirándulnál.

Kolozsvár, Románia Kép forrása: flickr.com

5/5 Kolozsvár, Románia

Ha nem szeretnél túl messzire utazni, akkor érdemes elgondolkodnod egy hosszúhétvégén az erdélyi Kolozsváron. A város Románia kulturális és Erdély történelmi központja, ahol számos magyar kötődésű látnivaló található.

A belvárosban érdemes megnézned a főteret, a római kori romokat, bástyákat és a régi várfal maradványait is, a környék pedig számos kirándulási lehetőséget rejt.

A művészettörténet szerelmeseinek is érdemes a városba látogatnia, a képzőművészeti alkotások mellett ugyanis még irodalmi ereklyék is találhatók Kolozsváron.