5 dolog, amit sose csinálj egy hotelszobában - ha ügyelsz az egészségedre

Zabolai Margit
Írta: ,
5 dolog, amit sose csinálj egy hotelszobában - ha ügyelsz az egészségedre

Kép forrása: unsplash

Egy kellemes hotelszoba igazán pihentetővé teheti a nyaralást, de van néhány dolog, amire nem árt figyelni, ha nem akarsz néhány kevésbé kellemes emlékkel, esetleg egy fertőzéssel hazatérni a vakációdról.

Sok hotel kínál friss jeget a folyosókon található jégládákból, és bár egy forró nyáron jó ötletnek tűnhet, hogy ezekkel hűsítsd a limonádédat az egész napos kirándulás után, a szakértők mégsem javasolják ezt.

Vizsgálatok szerint a legkülönfélébb vírusok – akár E-coli is – találhatóak ezekben a konténerekben, amelyeket sokszor csak újratöltenek a korábbi jég kiürítése nélkül, másrészt, ha egy vendég puszta kézzel nyúl a tárolóba a jégért, szinte lehetetlen megakadályozni a jégkockák beszennyeződését.

Egy habos fürdő igazi luxus kényeztetésnek tűnhet a nyaralás alatt, de a szakértők azt tanácsolják, hogy még a rendszeres tisztítás ellenére se ülj bele inkább a hotelszobák kádjaiba.

A TravelMath logisztikai website készíttetett egy tanulmányt, amely megállapította, hogy egy hotelszoba piszkosabb, mint egy átlagos reptér vagy iskolaterem, a Journal of Microbiology szerint pedig a legtöbb kórokozó a takarítók tisztítófelszerelésein található – azokon, amelyekkel a fürdőkádadat is kitisztítják.

Ha pedig baktériumok nem is mászkálnak a kád felszínén, erős vegyszerek és tisztítószerek maradéka valószínűleg igen, így inkább várd meg a habos fürdőt, amíg hazaérsz.