Egzotikus téli utazások – irány a paradicsomba!

Írta: ,

Az egzotikus utazások szerelmeseinek a szezonjához érkeztünk. Nem olcsó mulattság, de vannak helyek, amiért érdemes lemondani a nyári nyaralásokról és a síelésről, és egyszer ellátogatni az igazi földi paradicsomba.

Thaiföld

"Aki elutazik Thaiföldre rá fog jönni, hogy miért hívják a mosoly országának.”

Amellett, hogy a téli hidegből megérkezhetsz a paradicsomba, az emberek közvetlenebbek, lazábbak, vallásuk miatt nyitottabbak és toleránsabbak, mint az ázsiai országok döntő többségében. Itt elengedheted magad, nem kell szigorúan megfelelni a helyi kultúrának. Kedvedre válogathatsz a szálláshelyek között, mert Thaiföldön óriási piaci verseny.

Csodás nyaraló helyek vannak, szebbnél szebb strandokkal, éppen ezért a legtöbben a főszezonban (december-február) utaznak ide, mert a klíma kevésbé csapadékos, de nincs még durva hőség sem.

30 napot nem maghaladó turista célú utazáshoz nem kell vízumot intézned, és a közbiztonság miatt sem kell aggódnod.

Kuba

Az egzotikus utazások választékában igazi ínyenc darab, és a karibi szigetországból nem lehet hazatérni meghatározó élmények nélkül. Ahány ember, annyiféle érzelem fűződhet az országhoz, lényegében attól függ, ki mennyire nyitott a felfedezéséhez, és mennyire információt szippantott magába a kiutazás előtt ahhoz, hogy megértse az egyedi sajátosságait.

Ha idén ezt a célpontot választod, akkor érdemes hosszabb időre kiutazni, és a mesés tengerpartokon túl felfedezni a környéket és a kultúrát.

2-3 napra érdemes ellátogatni Havanna-ba, és persze elmozdulni a csodálatos Varadero-ból is, mert az ország bőven tartogat műfajban is más, különleges helyeket még.