7 elérhető európai város, amit meg kell látogatnod egyszer

Stumpf Bea
Írta: ,

Vannak, akik szerint az utazás, a világ megismerése az élet értelme. Minden egyes út hozzád tesz valamit, és minél több várost és kultúrát ismersz meg, annál szélesebb lesz a látóköröd. Persze nem mindenkinek adatik meg, hogy állandóan utazgasson, de akár már 2 órás repülőútra is találhatóak olyan izgalmas városok, amelyeket érdemes egyszer meglátogatni!

Český Krumlov, Csehország Kép forrása: 99traveltips.com

Český Krumlov Bécsen keresztül autóval kb. 5 óra alatt megközelíthető, szuper úti cél a pároddal vagy barátokkal egy hosszú hétvégére. Ez a város egy igazi gyöngyszem: klasszikus óvárosi hangulat, girbe-gurba macskaköves utcák, folyópart, hegyek és remek gasztronómiai izgalmak várnak itt téged.

Ha ránk hallgatsz, akkor az ismertebb sörök mellett kipróbálod a helyi különlegességet, az Eggenberget is – aminek gyárépületét is meglátogathatjátok! A sok klasszikus cseh finomság – kotlettek, hagymás krinolin, knédli – mellett érdemes kipróbálnod a speciális grillezett Camambert sajtot, a hermelint is.

Tipp: Ha aktívabb programot is szerveznél a kiruccanás során, akkor egy rafting vagy egy vadvízi kenuzás a Moldva folyón szuper ötlet lehet!

Alghero, Olaszország Kép forrása: 500px.com, Nicola Miglior

Szardínia eldugott és talán kevésbé felkapott városa Alghero, amit fapados légitársaságokkal akár 2 óra alatt megközelíthetsz. A szigeten igazi olasz hangulat vár: szuper pizzák, tengeri herkentyűk, szűk utcák és lélegzetelállító fehérhomokos strandok. 

Szállás tekintetében nézz körül az Airbnb kínálatában is, hiszen egy olasz lakásban jobban átélheted az olasz életérzést is! Egy kevésbé szeles napon mindenképp próbáljátok ki a hajóutak egyikét, hiszen a Grotta di Nettuno cseppkőbarlang felé induló járatok izgalmas élményeket tartogatnak!

Tipp: Algheroban figyelemreméltó a helyi kézművesség, így a vicces, de haszontalan szuvenirek helyett inkább helyi nyersanyagokból készült kosarakat, szőnyegeket vagy ékszereket vásárolj!