5 tipp, ha All Inclusive nyaralásra mész

Téklesz Rita
Írta: ,

Egy nyaralás, amin neked semmivel sem kell foglalkozni, nem kell azon gondolkodni, hogy mit főzz holnap, vagy számolgatni a forintokat, ha meg szeretnél inni még egy Mojitot. Ezt nyújtja az All Inclusive ellátás: korlátlan étel- és italfogyasztás, sportolási és szórakozási lehetőségek széles kínálata. Érdemes azonban néhány dolgot szem előtte tartani, ha egy ilyen útra készülsz!

Foglalj korán és fizess kevesebbet

Az úgynevezett “early bird” akciók keretében jelentős árengedménnyel lehet lefoglalni egy All Inclusive nyaralást.

Az időben történő foglalással tízezreket is megspórolhatsz, és nagy eséllyel találsz még szabad helyet abba a hotelbe, és arra az időpontra, amelyet elsőre terveztél.

Ez akár hat hónappal előre történő foglalást is jelenthet, függően az úticéltól és a szezontól.

Ha azonban rugalmas vagy a nyaralás helyszínét illetően, egy last-minute ajánlattal is jól járhatsz.

Ne aggódj, az alacsony árak egyáltalán nem állnak párhuzamban a szolgáltatás minőségével.

Mit foglal magában?

Az All Inclusive ajánlatok között elég nagy különbségek lehetnek, így a szálláshelyek kiválasztásánál az ár mellett érdemes megnézni azt is, hogy mit kínál ingyenesen a szálloda, és milyen a szolgáltatások minősége. 

Az utazási katalógusokban mindig részletesen feltüntetik az árban foglalt szolgáltatásokat, de az utazás foglalásánál is érdemes külön rákérdezni erre.

Ha egy nemzetközi szállodalánc valamelyikébe mész, ott nem érhet nagy meglepetés. 

Azonban arra érdemes odafigyelni külföldi útnál, hogy a korlátlan italfogyasztás, beleértve a szeszes italokat is, legtöbbször csak helyi italokra vonatkozik.

Ha pl. kérsz egy Cuba Libre-t, az csak a helyi rumból készítve foglaltatik benne az árban.