Nem akarod, de el fogod felejteni! 8 kreatív mód, hogyan dokumentáld az utazásaidat

Stumpf Bea
Írta: ,
Nem akarod, de el fogod felejteni! 8 kreatív mód, hogyan dokumentáld az utazásaidat

Ha te is az utazások megszállottja vagy, azaz nem telik el úgy egy hét, hogy ne böngésznél repülőjegyek vagy kedvező szállások után, és amint hazajössz egy útról, már a következőt tervezgeted, akkor az elmúlt években már biztosan ezernyi utazási élményt gyűjtöttél. Míg régen fotókat nyomtattunk és albumokba rendeztük az élményeinket, manapság már sajnos sokszor nincs idő erre, és a nagy rohanásban nem mindig van energiánk az élmények rendszerezésére. Lássuk, milyen kreatív módszereket próbálhatsz ki akár holnaptól!

Naplót írni nagyon izgalmas és tanulságos, ezt biztos te is tudod, ha magad is vezetsz naplót vagy korábban volt naplód. Ha sokat utazol, akkor az élményeid dokumentálását a legegyszerűbben egy utazási naplóval végezheted.

Nincs más dolgod, mint minden utazás alkalmával magaddal vinni egy praktikus – kicsi, de vastag – füzetet, és egy kávézóban, egy parkban vagy a reggeli mellett leírni az élményeidet.

Mi a jó benne? Nem kell hozzá internet, a mobilod, se a laptopod, egyszerűen csak a füzeted és egy toll elég hozzá, a lényeg csak az, hogy mindig nálad legyen.

Ha nem vagy az a papírra vagy füzetbe írogatós típus, inkább a mobilodba vagy a tabletedbe szeretsz jegyzetelni, akkor hajrá, ez is egy szuper módja annak, hogy minden élményedet dokumentáld.

Ez a módszer nem csak azért jó, mert így egyből le tudod írni az élményeidet, amint valami izgalmas történik, nem kell, hogy mindig nálad legyen a füzeted, de az unalmas, például utazással töltött időt is fordíthatod erre, azaz a dugóban a buszon vagy a repülőn szuperül eltölthetsz ezzel néhány órát.

Nem kell hozzá internet, elég, ha a jegyzet appot használod a telefonodban. Ilyen egyszerű az egész!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba