Könyvajánló: Válassz olvasnivalót a hangulatodhoz

Fehér Vera
Írta: ,

Ha épp egy húzós időszakon vagy túl a munkahelyeden, könnyen lehet, hogy leginkább egy fantasy könyv világába menekülnél, ha viszont nyaralni indulsz, akkor biztosan egy könnyű romantikus regényre éhezel... Mivel nem tudjuk, éppen milyen műfajú könyvre vágysz, öt, teljesen különböző és letehetetlen olvasmányt ajánlunk!

Aktuálisra és mély mondanivalóra vágysz?

Khaled Hosseini: És a hegyek visszhangozzák

Ha szereted a családregényeket, főleg az olyanokat, amik minél több sorsot mutatnak be ugyanabból a kultúrából, szubkultúrából több generáción keresztül, akkor biztosan magával ragad ez a szomorúan induló történet.

Hm, és ha az aktuálpolitika kicsit távol is áll tőled, de azért szeretsz képben lenni, akkor a bevándorló/menekült témában is rengeteg dolog a helyére kerül a fejedben.

Legyen könnyed csajos, de elgondolkodtató!

Marian Keyes: Egy sármos férfi

Ne tévesszen meg a borító, nem egy buta kis történetről van szó, amit pár nap alatt el is felejtesz.

Egy politikus van középpontban és a női, akiknek sorra teszi tönkre így vagy úgy az életét, és közben a csajok azt gondolják, nem élhetnek a pasi nélkül.

Könnyed stílusban meséli el az író, hogyan jönnek rá ezek különböző (és egyébként erős) nők, hogy értéktelennek, kiszolgáltatottnak érezték magukat a pasi mellett.

Lesz megoldás, illetve valami happy endre hasonlító befejezés!