20 ötletes tipp a holmik rendben tartásához

20 ötletes tipp a holmik rendben tartásához

Címlap / Otthon / Háztartás / 20 ötletes tipp a holmik rendben tartásához

Aluminium-fóliával kivasalni a makacs gyűrődéseket, cipőt ápolni, vagy rendbehozni a kötött felsőket? Nézd meg milyen ötletekkel tarthatod rendben a holmijaidat!

Csizma-támasz

Biztosan neked is gondot okoznak a hosszú szárú csizmák tárolása. Helyezz belsejükbe egy-egy 1 literes üres műanyagpalackot. Így több helyed marad a cipőtartóban, és a csizma is megőrzi tartását.

Horzsakő (habkő), mint pulóver-depiláló

A kedvenc kardigánod kibolyhosodott? Akkor keféld végig egy durva horzsakővel, ez összeszedi és összefésüli a pulóver egyenletlen, bolyhos felületét.

Fogpiszkáló a gomb alá

Gyakran okoz gondot, hogy túl szorosan varrjuk a gombot a szövethez. Ezért nehezebb lesz begombolni az adott ruhát. Varrás közben szúrj a gomb alá egy fogpiszkálót, így elkerülöd a szoros gombokat.

Alsószoknya ragasztó

Ha problémát okoz az alsó szoknyád és folyton felhúzódik, csavarodik, akkor egy dupla oldalú ragasztószalaggal fogasd a szoknyához.

Tea-tasak a törölközőkre

Ha finom illatot szeretnél a törölközős szekrényedbe, akkor akassz teás tasakokat a törtlőkre, mint a menta-, levendula- vagy vanília-tea.

Baba sampon a finom fehérneműknek

Azokat a fehérneműket, amelyeket féltesz mosógépbe tenni, azokat kézzel is kiöblítheted. Mosópor helyett valami gyengédebb mosószert is használhatsz, mint a babasampon.
Dörzsölj szét a kezedben egy kis sampont, majd gyengéden mosd át vele a selymes, csipkés anyagot, öblítsd le és már ki is terítheted.

Újságpapír, mint cipőszárító

Ha átázik a cipőd és belülről meg szeretnéd szárítani, akkor tömd ki újságpapír galacsinnal. Ez felszívja a nedvességet a cipő belsejéből és kiszárad tőle a cipőd.

Ragasztószalagot a cipő talpára

Ha sima a cipő talpa és könnyen elcsúszol benne, akkor ragassz egy darab ragasztószalagot a talpára.

Fogselyem láncfűzérnek

A fogselyem egy erős anyag, ideális ékszerek készítéséhez. Fűzd fel rá kedvenc gyöngyeidet/köveidet és köss csomót a végére. Vágd le a végét és már hordhtod is!

Főző olaj mint cipőfényesítő

Egy papírtörlőre csepegtess olajat, majd kend át vele a bőrt. Csodálatos fénye lesz a cipőnek, ráadásul a bőrcipő hálás is lesz az ápolásért.

Körömlakk, mint szemüveg-javító

Gyakran kiesik a lencse, esetleg könnyen kicsavarodik a szemüveg? Egy átlátszó körömlakk ebben az esetben a ragasztót helyettesíti. Ha véletlenül összekennéd a lencsét, acetonnal könnyedé lemosható.

Görgős szösztelenítő mint éjjeli lámpa tisztító

Nemcsak ruháid tisztítására használhatod a görgős szösz-összeszedőt. Az éjjelilámpa szövetét is bátran át lehet tisztítani ezzel a megoldással. Összeszedi a port és egyéb apró részecskét.

Jégkockatartó mint ékszertartó

Az apró gyűrüknek, fülbevalóknak és egyéb ékszereknek tökéletes tárolóhely egy jégkocka tartó. Jól elfér a keskeny fiókokban is.

Ragasztószalag a cipőfűző végére

Ha kibomlik a cipőfűző vége, szorosan ragaszd körbe egy ragasztószalag darabbal.

Esőernyő mint szárító

Ha régi esőernyőddel nem tudsz mit kezdeni, fogd be apró ruhadarabok szárítójának. A fogójánák fogva akaszd fel és száríts rajta apró ruhadarabokat.

Körömlakk harisnyához

A vékony harisnyákon könnyen elfut a szál. Előzd meg a szál végigfutását úgy, hogy egy átlátszó körömlakkal befested a szál futásának két végét. Így megakadályozod a továbblyukadást és ideiglenesen még hordhatóvá válik a harisnya.

Parafa dugó, mint tűpárna

A parafadugók ideális tű-tartók. Könnyen beleszúrhatod a tűket, és kis helyet foglal el.

Makacs gyűrődések ellen alumínium fólia

Ha nehezen tudod kivasalni a gyűrődéseket, helyezz a ruha és vasalódeszka közé alumínium fóliát. Az áthevült fém intenzívebb hővel segíti a vasalást.

Nedves babakendő

Ha a deo nyomot hagy a felsődön, akkor könnyen letísztíthatod egy nedves baba törlőkendővel.

Gyors vasalás

Ha utolsó pillanatban gyűrödtnek találod az inged, akkor elő a hajvasalóval és gyors mozdulatokkal simítsd ki vele a szövetet!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást