Az osztálytalálkozók anatómiája: szembesítés és régi klikkek

Az osztálytalálkozók anatómiája: szembesítés és régi klikkek

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Az osztálytalálkozók anatómiája: szembesítés és régi klikkek

Miért nem teljes az osztálylétszám

Általában azok maradnak távol, akik valamilyen oknál fogva nem merik felvállalni jelenlegi önmagukat. Ők azok, akik önértékelési problémákkal küszködnek, vagy akik csalódtak magukban: önmaguknak tett ígéretükhöz képest ,,csak” átlagemberek lettek, életük problémás. Pont ők azok, akiknek igazán szükségük van a régi, gyerekkori barátokra, mint támaszra, mint emlékeztetőre, hogy voltak álmaink, melyeket még nem késő megvalósítani.

A hierarchia

Megfigyeltem azt, hogy bárhogyan is alakult valakinek az élete, a régi közösségbe visszatérve, negyed óra után, visszarendeződik a hierarchia a régi állapotok szerint. Azaz, ugyan úgy klikkesednek a régi baráti körök emberei, és ugyan úgy kezdenek viselkedni ezekben a körökben az egyének, mint egykor.

Teljesen mindegy, hogy az osztály ,,lúzere” azóta nagy szájú ügyvéd lett-e, vagy épp a szájaló, osztályt mindig bajba sodró egyén halk szavú családapává vált-e.

Az osztálytalálkozó fontossága

Az osztálytalálkozó egy emlékeztető. Szembesít minket egykori álmainkkal, gyerekkorunk forrófejűségével, vagy az egykori, valóságtól elrugaszkodott képzeletvilággal. Nem az a lényeg, hogy mit értünk el egykori álmainkból, hanem az, hogy vagyunk-e annyira boldogok, van-e annyi tervünk, hitünk, mint egykor. Ha nincs, az osztálytalálkozó új erőt adhat, hiszen olyan emberek közé megyünk, akik még aktuális barátainknál, kollégáinknál is jobban ismernek minket – mert együtt nőttünk fel.

istockphoto

Az osztálytalálkozó, mint lehetőség

A régi kapcsolatok új lehetőségeket hordoznak magukban. Akár a magánéletet nézem, akár a mindennapi boldogulást. Régi szerelmeink története eszünkbe juttat tanulságokat, akár érzéseket is, melyekről azt gondoltuk, hogy már kinőttünk belőlük. A mindennapi boldogulásban, üzleti életben pedig a régi bizalmi kapcsolat az, ami segíthet, ha megakadtunk. Sok ötlet született már ilyen alkalmakor, ami sikerhez vezetett, közös vállalkozáshoz, profithoz.

A család, mint téma

Egy ilyen esemény kapcsán van módunk elmondani, hogy mit értünk el az életben.

Sokan úgy gondolják, hogy a család nem nagy dolog, hiszen mindenkinek van – pedig ez nagy dolog.

Elkerülhetetlen az is, hogy előkerüljenek a gyerekek fotói, párhuzamot vonjunk saját egykori énünk és a gyerekeink jelleme között. Tapintatosan kell kezelni a család témát, hiszen biztosan vannak olyanok is köztünk, akik életüknek nem a legkellemesebb pillanatát élik meg. A család jó téma, ám ne legyen traktálás.

Hogyan induljunk neki?

Olyan ruhát válasszunk, ami elsősorban kényelmes, nem túl ünnepélyes, és előre döntsük el, hogy mit veszünk fel. Ne gondoljuk, hogy élve fognak boncolni minket, de nem árt, ha nagyjából összeszedjük gondolatainkat, hogy mely témában mennyire kívánunk elmerülni – szempont az is, hogy a minket megviselő témákról csak pár szót mondjunk, hiszen szórakozni, a többiek iránt érdeklődni megyünk oda.

A hazugságot kerüljük, nincs sok értelme ezzel terhelni magunkat, és kellemetlen helyzetbe is kerülhetünk. Vigyázzunk azzal is, hogy mennyit iszunk. Minél idősebbek leszünk, annál fontosabb lesz számunkra az, hogy részt vegyünk az osztálytalálkozón. Hiúságunk, egónk lassan elkopik, és valóban csak az emlékezés, az egykor együtt töltött pillanatok lesznek a fontosak. Ez pedig sok erőt adhat a továbbiakhoz.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást