Bár az egészséges táplálkozás némileg nehezebbnek tűnhet az őszi-téli időszakban, valójában a hideg évszakok is számtalan ízletes, vitaminban és ásványi anyagban gazdag hozzávalót kínálnak, melyekkel színesebbé tehetjük étkezéseinket. Nem mindegy azonban, hogyan tálaljuk őket! Némi kreativitással isteni fogásokat készíthetünk az idényzöldségekből, illetve -gyümölcsökből. Íme néhány jótékony szuperétel, melyet érdemes nagyobb mennyiségben fogyasztanod a hidegben!
3/5 Alma
Nem véletlenül alakult ki a mondás, mely szerint „Napi egy alma az orvost távol tartja”, hiszen ennek a kedvelt őszi gyümölcsnek valóban számtalan pozitív hatása lehet szervezetünkre nézve. Az almafogyasztás segíthet csökkenteni a koleszterinszintet, emellett a gyümölcs rengeteg rostot tartalmaz, így serkenti az emésztést, valamint olyan vitaminokkal és ásványi anyagokkal vértezi fel szervezetünket, mint például az A-, B- és C-vitamin, a kalcium, a cink, a fluor, vagy a jód.
A gyümölcsöt számtalan módon felhasználhatod. Tökéletes alapanyag lehet zabkásához, salátába vagy édességekhez. Ha valamilyen finom, de egészséges nassolnivalóra vágysz, keverj össze néhány evőkanál natúr görögjoghurtot egy kis juharsziruppal, illetve fahéjjal, így egy tökéletes mártogatóst kapsz az almaszeletekhez!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!