Annak ellenére, hogy növényi étrendet követek, messze nem szeretek minden zöldséget, vagy éppen gyümölcsöt. Sokak kedvence, az édesburgonya is nagyon távol áll tőlem, legalábbis, ha sós fogásokról beszélünk. Süteménybe viszont mindig örömmel teszem!
Hozzávalók: 500 g édesburgonya, 350 g banán, 150 g lágy zabpehely, 50 g kakaópor, kevés rumaroma, vagy rum
Elkészítése: Az édesburgonyát tisztítsd meg, kockázd fel, majd főzd puhára. Miután leszűrted, tedd a banánnal egy edénybe és turmixold krémesre. Ha nem sikerült kellően lágy zabpelyhet vásárolnod, aprítógépben futtasd meg egy kicsit – nem kell, hogy teljesen por állagú legyen, de ha szeretnéd, akár zabliszttel is kiválthatod. Add a kakaóport és a zabpelyhet az édesburgonyás-banános masszához, és ne hagyd ki a rumot sem. Amikor az egészet krémesre pürésítetted, kb. 20-30 fokon süsd 180°C fokon, attól függően, mennyire szeretnél krémes, vagy éppen szárazabb süteményt, hiszen ez a finomság akár nyersen is ehető. Tálalás előtt érdemes csokiöntettel, vagy akár friss, fanyar szederlekvárral nyakon önteni.
Tipp: Sütés előtt érdemes kóstolni, mert ha nem elég érettek a banánok, lehet, hogy egy kis extra édesítésre szükséged lesz.