Otthon / Dekor

Milyen stílusú a lakásod? Ilyen csodaszép őszi dekorációkkal dobhatod fel

Milyen stílusú a lakásod? Ilyen csodaszép őszi dekorációkkal dobhatod fel

Minimalista

Ha nem kedveled a túlságosan zsúfolt és színes dekorációkat, érdemes csak egy árnyalatban, egyféle dekorációt beszerezned. Ilyen lehet például egy kosárnyi fehérre festett tök, néhány szál szárazvirág, vagy akár egy azonos színű levelekből, virágokból vagy narancskarikákból készült girland is. Ha a színek azonosak, úgy nem lesz túlságosan hivalkodó a dekoráció és nem megy a stílus rovására.

 

 

 

Vintage/rusztikus

A vintage stílushoz leginkább az ódon hangulatú gyertyatartók, a fa alátétek, fonott kosarak passzolnak. Jó megoldás lehet kombinálni a különböző őszi díszítőelemeket: néhány tök egy fakorongon elrendezve, egy kosárban tárold szárazvirág-kompozíció például mind tökéletesek erre a célra. Ha pedig igazán divatos szeretnél lenni, akkor a megszokott narancsos árnyalatok helyett válaszd a bézs és barna kombinációt. A régi ládák, kopott tárolók remek alapjai lehetnek ezeknek az őszi dekorációknak.

 

 

 

Modern

A modern stílusból sem feltétlenül kell hiányozniuk a tököknek: ebben az esetben érdemes a helyiséghez illő árnyalatúra befestened őket. A letisztult gyertyatartók és remekül illeszkedhetnek az enteriőrbe, ahogy a letisztult vázák is, amikbe érdemes egyféle szárazvirágot tenned. Ha teheted, válassz fehér, bézs és fémes árnyalatokat, ezek illeszkednek általában a legjobban a modern stílusú otthonokhoz. 

 

 

 

Bohókás

A vintage stílushoz hasonlóan a bohó lakberendezési stílus kedvelői is szerencsések, hiszen a színekkel ebben az esetben nem lehet probléma. Remek ötlet például mandalához hasonló mintákkal díszíteni a tököket, ezek elképesztően látványos díszei lehetnek a lakásnak. Az egyszerű, tollakból készült falidíszek vagy girlandok is feldobják a helyiségeket, ezek is nyugodtan pompázhatnak komplementer árnyalatokban: a narancs és a türkizzöld például izgalmas kombináció. Ha pedig a bohókás stílusról van szó, elmaradhatatlanok a makramé dekorációk, amik kerülhetnek a falra, mécsestartókra, vázákra, párnára, vagy akár magukra a tökökre is!

 

 

 

Skandináv

A skandináv stílus kedvelői számára leginkább a szárazvirágok lehetnek érdekesek, valamint a természetes anyagokból készült dekorációk. A legjobb, ha a bézs színekkel operálsz és ebből szerzel be szárazvirágokat, gyertyákat, díszpárna-huzatokat és képeket. Így tökéletes összhangot érhetsz el anélkül, hogy túlságosan feltűnő lenne az összhatás. A pampafű virága például remek dekoráció lehet, elég csak néhány szálat egy vázába tenned, és már kész is vagy. Ha a szürkés színek dominálnak az otthonodban, szerezz néhány fáradt narancssárga árnyalatú kiegészítőt, amivel melegséget csempészhetsz a szobába. A geometrikus alakú, 1/3-ig díszített koszorúk szintén jól illenek a skandi stílusú otthonokba, ha természetes anyagokkal dekorálták őket.

 

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást