5 film, amitől teljesen ráhangolódunk az őszre

5 film, amitől teljesen ráhangolódunk az őszre

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 film, amitől teljesen ráhangolódunk az őszre

Nulladik óra

Ha ősz, akkor iskolakezdés, ha pedig iskola, akkor érdemes egy klasszikus elővenni. Az 1985-ös filmben öt teljesen különböző diákot zárnak be szombaton a suliba, hogy letöltsék különböző vétségeik miatti büntetésüket. A lázadó, az eminens, a sportoló fiú, a különc és a népszerű lány egy terembe zárva várja, hogy leteljen a büntetésük, a közös ellenség pedig váratlanul közelebb is hozza őket egymáshoz. Bár sokan hajlamosak vígjátékként megjelölni a film műfaját, valójában remek dráma arról, hogy mindannyian mások vagyunk és sokszor mind hajlamosak vagyunk előítélettel lenni egymás felé.  

 

Híd Terabithia földjére

Kedves gyerekfilmnek tűnhet a 2007-es alkotás, de valójában szívet facsaró dráma egy barátságról, amely idő előtt megszakad. A tízéves Jess szegény családból származik, de tele van vágyakkal. Szeret futni az erdőben, rajzolni és saját képzeletbeli világában kalandozni. Magányos kis élete megváltozik, amikor a szomszédba költözik a különc lány, Leslie és barátság szövődik közöttük. Kettejük fantáziájában megszületik Terabithia, ahol nincsenek gondok és ahol mindketten szabadok lehetnek. A csodás erdei helyszínek garantáltan meghozzák a kedvünket egy őszi, erdei sétához és persze ne felejtsük el előkészíteni a zsebkendőket!

 

Álmosvölgy legendája

Ősszel itt a borzongás szezonja is, hiszen közeledik kedvenc amerikai ünnepünk, a Halloween, az ijesztgetős éjszakára pedig remekül hangolódhatunk Tim Burton 1999-es filmjével, amelynek főszerepében Johnny Depp brillírozik.  Az 1799-ben játszódó történet helyszíne maga Álmosvölgy, egy szurdok, ami egyszerre misztikus és mégis vonzó. Ide érkezik a New York-i detektív, Ichabot Crane, hogy utánajárjon néhány különös és hátborzongató halálesetnek. A nyomozó azonban nem számít rá, hogy a helyi mendemonda mennyire áthatja a közösséget és mindenki hisz benne, hogy az áldozatokkal a fej nélkül lovas végzett. Ködös, baljós és egyszerre humoros film, amit igazi élvezet a puha takaró alól nézni. 

 

Good Will Hunting

Az egyik kedvenc filmem, aminek már a borítójától is képes vagyok őszi hangulatba kerülni. A Matt Damon, Robin Williams és Ben Affleck főszereplésével készült 1997-es film hőse Will Hunting (Damon), aki többet között takarítóként dolgozik a bostoni egyetemen, de megfordult már építkezéseken és nem egyszer meggyűlt a baja a törvénnyel is. Amikor az egyetem egyik folyosóján egy matekpéldát lát a táblára írva, könnyedén megoldja, ezzel lenyűgözve a helyi matematikaprofesszort. Mint kiderült, Will igazi zseni, balhés életvitele miatt azonban csak akkor maradhat szabadlábon és foglalkozhat a matematikával, ha egy pszichológus (Robin Williams) segítségét is elfogadja.  Az őszi falevelekkel borított kampusz látványától kedvünk támad majd újra egyetemistának lenni. 

 

Harry és Sally

Harry és Sally (Billy Crystal és Meg Ryan) először egyetemista korukban találkoztak és nem igazán sikerült megkedvelniük egymást. Mikor évekkel később újra összefutnak, az életük egész más szakaszában vannak, azonban rájönnek, hogy akár barátok is lehetnek – annak ellenére, hogy legelső beszélgetésükkor leszögezték: férfi és nő között nem létezik barátság. Míg mindkettejük a maga módján keresi a boldogságot, észrevétlenül egyre jobban kötődnek egymáshoz, hiszen mindketten egy időben, teljesen egyedül kezdtek új életet New Yorkban. Kapcsolatuk alakulása, csodás párbeszédeik és feledhetetlen sétájuk a falevelekkel borított Central Parkban igazi csemege az őszi estékre. 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást