Az ország legszokatlanabb múzeumai – Ha igazán érdekes látnivalókra vágysz

Az ország legszokatlanabb múzeumai – Ha igazán érdekes látnivalókra vágysz

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Az ország legszokatlanabb múzeumai – Ha igazán érdekes látnivalókra vágysz

Ki mondta, hogy a múzeumlátogatás unalmas program? Ha igazán különleges, vagy akár meghökkentő látnivalókra vágysz, látogass el az ország legérdekesebb, cseppet sem mindennapi múzeumaiba! Hogy pontosan melyek ezek? Olvass tovább, és megtudhatod!

Denevérmúzeum – Abaliget

Hivatalosan is itt a tavasz, úgyhogy remek program lehet egy különleges túra a festői szépségű Mecsekbe.

A környék egyik méltán népszerű látnivalója az Abaligeti-barlang, mely többek között az érdekes és egyedi Denevérmúzeumnak is otthont ad.

A különleges tárlatvezetés során megcsodálhatod a többszáz kis- és nagyméretű patkós denevérfaj egyedeit, megismerheted a denevérkutatás történetét és eszközeit, valamint mindent megtudhatsz ezeknek a sokak számára ijesztő állatoknak az életéről, szokásairól és hazai tartózkodási helyükről.

A barlang és a múzeum egész évben várja az érdeklődőket, további információért kattints IDE!

Dobmúzeum – Cegléd

Kármán Sándor eleinte egy garázsban kezdte halmozni a különleges és egyedi hangszereket, melyek között az 1900-as évek elejéről származó darabokat is találni. A dobgyűjtemény az évek során kinőtte magát a garázsból, így ma már a három teremből álló múzeum épületében várja az érdeklődőket.

A kiállítás révén bepillantást nyerhetsz a könnyűzene, a jazz és a klasszikus zene ütőhangszereinek fejlődésébe a 20. század elejétől napjainkig, a magyar hangszerek mellett amerikai dobokat is megcsodálhatsz, vagy például megismerheted a török cintányérgyártás történetét is.  A Dobmúzeum kamaratermében pedig hangszeres bemutatókat, dobtörténeti előadásokat és rendhagyó zeneórákat is tartanak!

További információért látogass el a múzeum weboldalára!

Korom Gyula Fodrászati Eszközök Gyűjteménye – Budapest

Korom Gyula több mint 1200 darabból álló gyűjteményét Budapesten, a XIX. kerületben tekintheted meg, ahol az ollók mellett letűnt korok furcsábbnál furcsább eszközeivel ismerkedhetsz meg, melyek első ránézésre nem feltétlen fodrászati kellékeknek tűnnek.

Borotvák, fésűk, ollók, dauer- és hajsütőgépek várják, hogy megcsodáld őket, megismerheted, hogyan alakult ki hazánkban a fodrász szakma, valamint betekintést nyerhetsz az egykori felcserek, borbélyok világába is.

További információt ITT találsz.

Kalap- és sipkamúzeum – Dorog

Ha érdekel a divat, és kíváncsi vagy, mit hordtak a nők és férfiak 30-40-50 évvel ezelőtt, látogass el a dorogi Kalap- és sipkamúzeumba, ahol Stockinger Artur több mint 160 kalapból álló gyűjteményét nézheted meg. 

Nagydorog egykori plébánosa nagy utazó hírében állt, aki érdeklődéssel fordult a különböző kultúrák és népviseletek felé – kiváltképp a fejfedők érdekelték, melyeket szenvedélyesen gyűjteni kezdett, hogy később a nagyérdemű elé tárja őket.

A kiállításon találhatunk kalapokat szerte Európából, de Afrikából, Ázsiából és Észak-Amerikából származó különleges, egyedi darabok is helyet kaptak a gyűjteményben.

További információért kattints IDE.

A Magyar Büntetés-végrehajtás Múzeumi Kiállítóhelye – Salgótarján

Legalább egyszer biztosan te is eljátszottál már a gondolattal, hogy milyen lenne, ha valami miatt börtönbe kerülnél.

Nos, ebben a nem mindennapi múzeumban igazán könnyen átérezheted ezt a szituációt, sőt, a mainál sokkal radikálisabb, régi börtönrendszerbe is bepillantást nyerhetsz. Megismerheted a megtorló, testcsonkító és halálbüntetések egykori eszközeit, ugyanakkor a tárlat azt is bemutatja, hogyan tölti egy rab a mindennapjait a jelenlegi rendszerben.

Ha érdekel a börtönmúzeum, ITT találsz róla több információt.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!