Így öregíted magad a sminkeddel anélkül, hogy észrevennéd

Így öregíted magad a sminkeddel anélkül, hogy észrevennéd

Címlap / Stílus / Arc / Így öregíted magad a sminkeddel anélkül, hogy észrevennéd

A leggyakoribb hibák azok, amik kihangsúlyozzák ráncainkat, vagy arcunk azon részeire hívják fel a figyelmet, melyeket inkább elrejtenénk.

Nézzük, mi az az öt tipikus sminkelési hiba, ami tudtunk nélkül öregít és hogyan érhetünk el helyette fiatalosabb, üde megjelenést.

Az alsó szemhéj túlzott kihúzása

A középiskolában még megúsztuk, ha túlhangsúlyoztuk az alsó szemhéjunkat, de idősebb korban már kétségtelenül előnytelen ez a szokás. Az öregedéssel ugyanis a gravitáció hatására bőrünk, azaz egész arcunk szépen lassan megereszkedik és elindul lefelé.

Szemünk az első testrészünk, amin meglátszódik ez a változás, hiszen a szem körül a legvékonyabb az arcbőr. Az erősen kihúzott alsó szemhéj csak optikailag felerősíti a megereszkedést, főleg, ha vastag, fekete szemceruzát használunk.

Ha fiatalos tekintetet szeretnél, csak a felső szemhéjad húzd ki, sőt, még az alsó még a szempillafestést is elhagyhatod. Ha mindenképpen hangsúlyozni szeretnéd az egész szemed, az alsó szemhéjra ne fekete, hanem világosbarna szemceruzát használj és azt is csak finoman.

 

Túl sok fényes és fémes szemhéjfesték

Azt hinnénk, hogy a csillámos, vagy metálfényű szemhéjpúderek üde hatást kölcsönöznek, de az igazság az, hogy éppen ellenkező hatást érünk el velük.

Harminc éves kor felett kétszer is ajánlatos meggondolni, hogy tényleg jól áll-e nekünk az irizáló szemhéjfesték, ugyanis az ilyen fényt visszaverő termékek nagyon látványosan ülnek meg a kis ráncocskákban, ezáltal viselőjüket jelentősen öregebbnek mutatva.

Ha mégsem szeretnél lemondani a tündöklésről, a szemhéjad matt festékkel hangsúlyozd és a szemed belső zugába tegyél egy kis világos csillogást.

 

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást