Párkapcsolat / Szerelem

Az online randizók gyorsabban házasodnak? Érdekes adatok a cikkben!

Az online randizók gyorsabban házasodnak? Érdekes adatok a cikkben!

Az online randi ma már egyáltalán nem számít furcsaságnak, a különböző oldalak minden korosztálynak kínálnak alternatívát a párkeresésre. A PairedLife.com összegyűjtött néhány érdekes és hasznos adatot, ami téged is érdekelni fog, ha az internet hálójába gabalyodva keresed a szerelmet.

Néhány hónap elég

A kimutatások szerint a felhasználók 10%-a három hónap után törli magát az ismerkedős oldalakról, vagy azért, mert párt talált, vagy azért, mert megunta a keresgélésnek ezt a formáját.

Ez persze nem jelenti, hogy később nem regisztrál ismét, vagy nem próbál ki más oldalakat – 9% egyszerre három, vagy több online randi oldalra is fel vannak iratkozva.

Ezt nézik meg a legtöbben

A statisztikák szerint az online párkeresőket leginkább a bemutatkozásod érdekli (a megkérdezettek 55%-a tartotta ezt a legfontosabbnak), és csak második helyen számítanak a képek, bár a 45%-os eredményből látszik, hogy azért ezekre is érdemes odafigyelni.

A képek fontossága ellenére a felhasználóknak közel egyharmada nem tölt fel profilfotót magáról, pedig ezzel jelentősen növelhetné az esélyeit.

A kimutatások szerint a legnagyobb sikered azokkal a képekkel lehet, amelyeken aktív, ugyanakkor vonzó is vagy, és jó, ha megmutatod valamelyik hobbidat, mert ez elindíthatja a beszélgetést.

Nem mindenki az, akinek látszik

Nem meglepő, hogy akár csak a valódi első randikon, az online ismerkedésben sem mindenki az, akinek mutatja magát.

Az viszont elég meglepő adat, hogy egyes statisztikák szerint az oldalakon regisztrálók 51%-a valójában kapcsolatban van, és csak flörtöt, vagy kalandot keres, de a maradék sem feltétlenül egyedülálló, sőt!

Van, ahol még rosszabb a helyzet: a profiltulajdonosok 11%-a házasságban él, és a becslés szerint mindössze 21% az, aki valóban függetlenként használja párkeresésre az oldalakat.

Mások a félelmek

A korábban már elítélt szexuális ragadozók 10%-a használ online ismerkedési oldalakat arra, hogy potenciális partnereket találjon, egy másik felmérés szerint pedig a férfi felhasználók körülbelül 3%-a pszichopata.

Mégsem jelenthetjük ki, hogy az online randizás sokkal veszélyesebb lenne, mint a való életben való ismerkedés, de az nem csoda, hogy a megkérdezett férfiak és nők más miatt aggódnak.

Míg a női felhasználókat az aggasztja legjobban, hogy a fent megnevezett típusok valamelyikével akadnak össze, a férfiak attól félnek, hogy olyan nővel akadnak össze, aki túl nagy elköteleződést kíván, és nem marad mellette szabadidejük.

Van happy end!

Háromból egy online randizó nő elismeri, hogy volt már, hogy az első randin szexuális kapcsolatot létesített, de azok, akik nem csak alkalmi kalandot keresnek, általában 6-8 randi idejéig várnak ezzel.

Az online összejött párok leggyakrabban a kapcsolat 3-5. hónapjában szakítanak, de már 2017-ben is 17% volt a házasodók között azok aránya Nagy-Britanniában, akik online találkoztak.

A interneten keresztül ismerkedők egyébként általában gyorsabban mondják ki az igent: ha összeházasodnak, ezt átlagosan a megismerkedésük után 18 hónappal teszik, míg azok, akik a való életben találkoztak először, átlagosan 42 hónapot várnak ezzel.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást