Alább adják az elvárásaikat az online randizók

Alább adják az elvárásaikat az online randizók

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Alább adják az elvárásaikat az online randizók

Nem biztos, hogy az a legmegfelelőbb randizási stratégia, ha magas elvárásaink vannak, és nem is adunk alább belőlük. Online azonban hajlamosabbak vagyunk olyan emberrel is felvenni a kapcsolatot, aki nem felel meg ezeknek az elvárásoknak, derült ki egy ausztrál kutatásból. A szakértők az online randizás fortélyait akarták kiismerni, és azt találták, hogy az interneten valamiért kevésbé vagyunk válogatósak, mint élőben.

Az ausztrál Queensland Műszaki Egyetem viselkedéstudományi kutatói arra voltak kíváncsiak, hogy vajon mennyire tartjuk fenn az elvárásainkat az ideális partnerrel szemben akkor, ha online ismerkedünk.

A Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking tudományos folyóiratban megjelent tanulmány alapján nagyon széleskörű kutatást végeztek. Mintegy 42 ezer embert vizsgáltak 2016 januárja és áprilisa között az akkor népszerű ausztrál online társkereső, az RSVP felületén. A résztvevők életkora 18 és 80 év között volt. A válaszadók 78 százaléka férfi volt.

Milyen az ideális partner az eredmények alapján?

A résztvevőknek az ideális partner tulajdonságait hét kategóriában kellett megadniuk: hajszín, szemszín, testalkat, iskolázottság, személyiség típusa, politikai nézetek, valamint vallási nézetek.

A szakértők hamar megállapították, hogy ahelyett, hogy a résztvevők addig kerestek volna, amíg valaki mindenben stimmelt a megadott paramétereik szerint, hamarabb elkezdtek beszélgetni, majd találkozni valakivel, aki csak néhány tulajdonságnak felelt meg.

A résztvevők 65 százaléka eljutott az első randi megbeszéléséig olyan emberekkel, akik egy, vagy annál kevesebb kívánatos tulajdonsággal rendelkeztek. Háromból egy választottnak pedig egyetlen olyan tulajdonsága sem volt, amit a párkereső korábban fontosnak tartott.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást