Önbarnító: A nyárias barna bőr titka

Önbarnító: A nyárias barna bőr titka

Címlap / Stílus / Test / Önbarnító: A nyárias barna bőr titka

Nem kétséges, hogy a barna bőr miatt vékonyabbnak és tökéletesebbnek érezzük magunkat.

Manapság azonban a napon pörkölődni igen népszerűtlen dolog, köszönhetően a nap UV sugárzásának, mely a bőr korai öregedését okozzal, nem beszélve a bőrdaganat és melanóma kialakulásának kockázatáról.

Ha nem szeretnéd grillezni magad, mégis régi vágyad a barna ragyogó bőr, jó megoldás számodra az önbarnító krém használata. Az ebben található dihidroxi-acetonnak (DHA) köszönhetően a bőr akár egy hét alatt lebarnul.

A DHA-t szőlőből vonják ki és a bőrbe felszívódva, annak hámrétegében reakciót vált ki, melynek következménye a barna szín. A DHA egy glicerinből nyert cukor, ami az emberi anyagcserében is jelen van.

Ez az anyag reakcióba lép a bőr szabad aminósavaival és fehérjéivel, ezáltal 6-8 óra elteltével a bőr legfelső rétegében barnaság alakul ki, mely 7-10 napig tart, azután a természetes hámlással távozik. Mivel ez az eljárás a bőr legfelső hámrétegében megy végbe és az élő bőrsejteket nem éri, ezért hosszú távú használata sem okoz semmiféle károsodást.

Sokan félnek a használatától, mert alkalmazása után sokszor foltok képződnek, ezért íme öt tipp az önbarnító krém helyes használatára:

1. A szalonokban alkalmazott barnító testfújás a legjobb

Ha valóban hibátlan, professzionális bőrtónust szeretnél és megengedheted magadnak, látogass el egy szalonba.
Ára 4500 forint körül mozog. Általában választhatsz különböző csomagok közül: teljes testradírozás és a barnító fújás professzionális alkalmazása, bronzos barnító fújás, vagy a legolcsóbb a szimpla barnító fújás.

2. Hogyan használjuk az önbarnítót az arcunkon?

Ez egy négy lépésből álló folyamat. Kösd a hajad lófarokba, így nem fog gondot okozni, vagy fotlot hagyni a bőrön.
Első lépés: Készítsd elő a bőrt letisztítva és bőrradírt használva. Ne használj hidratáló krémet, mert zavarhatja a barnító krém hatását.
Második lépes: Használj szem alatti krémet, így a szem alatt világosabban barnulsz, így fiatalabbnak fogsz kinézni.
Harmadik lépés: Kenj szét a tenyeredben pár csepp önbarnító krémet és egyenletesen kend fel az arcra, fülre és nyakra. Moss kezet.
Negyedik lépés: Hagyd hatni a krémet 3 órán keresztül. Ha napra mész mindig használj előtte fényvédő krémet.

3. Hogyan barnítózd a tested?

A folyamat szintén három lépéses, előszőr bőrradírral kell letisztítani a bőr felületét, különös figyelemmel a száraz tesrészeknél (térd, könyök), amelyek könnyebben elnyelik a krémet. Szőrteleníts mi előtt használnád a krémet.

Tipp: a körmöket és a köröm környéki bőrt kend be vazelinnel, hogy itt ne fogja be a barnító.

Alkalmazd a krémet végtagról végtagra, kezdve a lábakkal. Innen haladj a sípcsont, boka, lábfej és lábujjak irányába. A barnítót kend előlről hátrafele, egyetlen részt se hagyj ki. Utolsó lépésként alkalmazd a krémet a csípőkőn és törzsön, vállon és karokon. Várj 10 percet, hogy megszáradjon és csak utánna öltözz fel. Néhány óráig kerüld az aktívitásokat, mert az izzadság befolyásolja az egyenletes barnítást.

Bónusz tipp: Hogy jól eltávolítsd a tenyérről a barnítókrémet, dörzsöld végig a tenyeredet nedves mosogatóronggyal (ne feletkezz az ujjak kozti részekről) .

4. Válaszd a megfelelő önbarnító terméket

Többféle típusú barnító létezik: Csak az arcra való barnítók, festékszóró barnítók, krém barnítók, színezett barnítók és barnítás fokozók. Ugyanebbe a családba tartoznak a csillogást és bronz hatást kiváltó porok.
Válaszd a megfelelő színt: ha világos bőröd van, ne akarj drasztikusan lebarnulni.

5. Ha mégis foltos lennél

A fehér csíkokat, foltokat könnyen kijavíthatod ha exfoliálod a bőr azon részét és bekened magad világosabb barnítóval. Ha még szeretnél sötétíteni, akkor pár óra után kend be még egyszer.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!