Önbarnító: A nyárias barna bőr titka

Önbarnító: A nyárias barna bőr titka

Címlap / Stílus / Test / Önbarnító: A nyárias barna bőr titka

Nem kétséges, hogy a barna bőr miatt vékonyabbnak és tökéletesebbnek érezzük magunkat.

Manapság azonban a napon pörkölődni igen népszerűtlen dolog, köszönhetően a nap UV sugárzásának, mely a bőr korai öregedését okozzal, nem beszélve a bőrdaganat és melanóma kialakulásának kockázatáról.

Ha nem szeretnéd grillezni magad, mégis régi vágyad a barna ragyogó bőr, jó megoldás számodra az önbarnító krém használata. Az ebben található dihidroxi-acetonnak (DHA) köszönhetően a bőr akár egy hét alatt lebarnul.

A DHA-t szőlőből vonják ki és a bőrbe felszívódva, annak hámrétegében reakciót vált ki, melynek következménye a barna szín. A DHA egy glicerinből nyert cukor, ami az emberi anyagcserében is jelen van.

Ez az anyag reakcióba lép a bőr szabad aminósavaival és fehérjéivel, ezáltal 6-8 óra elteltével a bőr legfelső rétegében barnaság alakul ki, mely 7-10 napig tart, azután a természetes hámlással távozik. Mivel ez az eljárás a bőr legfelső hámrétegében megy végbe és az élő bőrsejteket nem éri, ezért hosszú távú használata sem okoz semmiféle károsodást.

Sokan félnek a használatától, mert alkalmazása után sokszor foltok képződnek, ezért íme öt tipp az önbarnító krém helyes használatára:

1. A szalonokban alkalmazott barnító testfújás a legjobb

Ha valóban hibátlan, professzionális bőrtónust szeretnél és megengedheted magadnak, látogass el egy szalonba.
Ára 4500 forint körül mozog. Általában választhatsz különböző csomagok közül: teljes testradírozás és a barnító fújás professzionális alkalmazása, bronzos barnító fújás, vagy a legolcsóbb a szimpla barnító fújás.

2. Hogyan használjuk az önbarnítót az arcunkon?

Ez egy négy lépésből álló folyamat. Kösd a hajad lófarokba, így nem fog gondot okozni, vagy fotlot hagyni a bőrön.
Első lépés: Készítsd elő a bőrt letisztítva és bőrradírt használva. Ne használj hidratáló krémet, mert zavarhatja a barnító krém hatását.
Második lépes: Használj szem alatti krémet, így a szem alatt világosabban barnulsz, így fiatalabbnak fogsz kinézni.
Harmadik lépés: Kenj szét a tenyeredben pár csepp önbarnító krémet és egyenletesen kend fel az arcra, fülre és nyakra. Moss kezet.
Negyedik lépés: Hagyd hatni a krémet 3 órán keresztül. Ha napra mész mindig használj előtte fényvédő krémet.

3. Hogyan barnítózd a tested?

A folyamat szintén három lépéses, előszőr bőrradírral kell letisztítani a bőr felületét, különös figyelemmel a száraz tesrészeknél (térd, könyök), amelyek könnyebben elnyelik a krémet. Szőrteleníts mi előtt használnád a krémet.

Tipp: a körmöket és a köröm környéki bőrt kend be vazelinnel, hogy itt ne fogja be a barnító.

Alkalmazd a krémet végtagról végtagra, kezdve a lábakkal. Innen haladj a sípcsont, boka, lábfej és lábujjak irányába. A barnítót kend előlről hátrafele, egyetlen részt se hagyj ki. Utolsó lépésként alkalmazd a krémet a csípőkőn és törzsön, vállon és karokon. Várj 10 percet, hogy megszáradjon és csak utánna öltözz fel. Néhány óráig kerüld az aktívitásokat, mert az izzadság befolyásolja az egyenletes barnítást.

Bónusz tipp: Hogy jól eltávolítsd a tenyérről a barnítókrémet, dörzsöld végig a tenyeredet nedves mosogatóronggyal (ne feletkezz az ujjak kozti részekről) .

4. Válaszd a megfelelő önbarnító terméket

Többféle típusú barnító létezik: Csak az arcra való barnítók, festékszóró barnítók, krém barnítók, színezett barnítók és barnítás fokozók. Ugyanebbe a családba tartoznak a csillogást és bronz hatást kiváltó porok.
Válaszd a megfelelő színt: ha világos bőröd van, ne akarj drasztikusan lebarnulni.

5. Ha mégis foltos lennél

A fehér csíkokat, foltokat könnyen kijavíthatod ha exfoliálod a bőr azon részét és bekened magad világosabb barnítóval. Ha még szeretnél sötétíteni, akkor pár óra után kend be még egyszer.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást