Hiányzik Olaszország? Ez az 5 film egy perc alatt odarepít!

Hiányzik Olaszország? Ez az 5 film egy perc alatt odarepít!

Címlap / Kikapcsolódás / Hiányzik Olaszország? Ez az 5 film egy perc alatt odarepít!

A tehetséges Mr. Ripley

A történet főhőse Tom Ripley (Matt Damon), akinek az egyetlen vágya, hogy felhőtlenül és anyagi függetlenségben élvezhesse az életet, mint Dickie Greenleaf (Jude Law). Amikor Dickie hajógyáros apja arra kéri Tomot, hogy utazzon Olaszországba és kerítse elő tékozló fiát, a fiatalember kapva kap a lehetőségen. Simulékony természetének hála pedig pillanatok alatt elnyeri Dickie barátságát. Ennyivel azonban nem éri be… Az 1999-es film a 90-es évek egyik legemlékezetesebb, legfordulatosabb thrillere, amelyet Az angol beteget is jegyző Anthony Minghella rendezett. A történet ugyan nagyrészt egy fiktív olasz városban, Mongibellóban játszódik, az itt játszódó jeleneteket Nápoly közelében, Positanóban, Ischia és Procide szigetein vették fel, így a hamisítatlan olasz életérzés végig kíséri a filmet.

 

Levelek Júliának

Veronában van egy szokás: a szerelmesek levelet hagynak Júliának a Via Capello erkély alatt, ami a legenda szerint Rómeó és Júlia erkélye volt. Júlia falába tűzve évente többezer turista rejti el titkos üzeneteit. Ez a különleges szokás áll a 2010-es romantikus film középpontjában, amelyben egy amerikai lány, Sophie (Amanda Seyfried) és vőlegénye, az olasz szakács, Victor (Gael García Bernal) Veronába látogat a nyáron. Míg a férfit csak a helyi gasztronómia érdekli, Sophie egyedül kerekedik fel, hogy bejárja a környéket. Mikor Júlia falán egy régi szerelmes levére bukkan, úgy dönt, hogy válaszol rá és segít beteljesíteni egy régi szerelmet.

 

Rómának szeretettel

Woody Allen 2012-es filmje egy sokszereplős romantikus vígjáték és egyben szerelmeslevél az olasz fővároshoz. A filmben követhetünk egy fiatal amerikai építészt, aki rég elvesztett fiatalságát leli meg az örök városban, de megismerhetünk egy átlagos, középosztálybeli római is, aki egy csapásra világsztárrá válik. Megismerhetünk gy fiatal vidéki párt, egy amerikai operarendezőt és egy olasz temetkezési vállalkozót, akiről kiderült, hogy csodás énekhangja van. Sok apró történet, amelyek néhol egymásba fonódnak, máskor csak elsuhannak egymás mellett, de egy közös bennük: a csodás helyszín, ahol játszódnak. A főbb szerepekben Penélope Cruz, Ellen Page, Woody Allen, Jesse Eisenberg, Roberto Benigni és Alex Baldwing is felbukkan.

 

Szólíts a neveden

Az utóbbi évek egyik legszebb szerelmi története, amely André Aciman nagysikerű regénye alapján készült. A 17 éves, amerikai Elio keresi a helyét a világban. Minden évben ugyanabban az észak-olaszországi villában nyaralnak a szüleivel, ő pedig már mindenkit régi barátként köszönt a környéken. Fiatalok, bolondok, szerelmesek és élvezik a lusta, olasz nyarat. Ez a nyár azonban más, művészettörténész apját ugyanis meglátogatja amerikai tanársegédje, Oliver, aki teljesen összezavarja Elio gondolatait. Egyszerre zavarja és mégis vonzza a férfi, aki talán gyökerestől változtatja meg az egész életét. A 2018-as romantikus dráma főszerepeiben Timothée Chalamet-t és Armie Hammert láthatjuk.

 

Made in Italy

Az augusztus 6-án mozikba kerülő film főszerepében egy apa-fiú párost láthatunk, akik hosszú évek után visszatérnek olaszországi nyaralójukba, hogy felújítás után eladják az épületet. A nyaralót Robert (Liam Neeson) felesége hagyta rájuk, azonban arra maguk sem számítottak, hogy az évek alatt mennyire leromlott az állapota. A felújításban végül segítségükre siet az olasz városka több lakója is. Robert és fia, Jack (Micheál Richardson) pedig a renoválás során a régi emlékeket és kapcsolatukat is leporolják. A film különlegessége a toszkán táj mellett, hogy a két főszerepet valóban apa és fia játssza, Liam Neeson és fia Micheál Richardson pedig csupán néhány éve veszítették el váratlanul Neeson feleségét, Micheál édesanyját, Natasha Richardson színésznőt.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást