Október 21, Orsolya névnap – Az Orsolyák személyiségjegyei

Október 21, Orsolya névnap – Az Orsolyák személyiségjegyei

Címlap / Otthon / Október 21, Orsolya névnap – Az Orsolyák személyiségjegyei

Október 21-én az Orsolyák ünneplik névnapjukat. Lássuk, hogy mit érdemes tudni a névről jelentése és eredete alapján, és hogy a névmisztika alapján mi jellemzi a név viselőit!

Latin és ófelnémet jelentése

Az Orsolya név jelentésével kapcsolatban létezik egy klasszikus és egy újabb magyarázat. Korábban egyértelműen a latinból származtatták, ahol az Ursus (medve) szót tartották a név eredetének. Ennek alapján az Orsolya (Ursula) név jelentése: kis medve, medvécske.

Létezik egy frissebb magyarázat is a név eredetét tekintve.

Ez alapján az ófelnémet Hors szó latinosított változata, amelynek megfelelően a jelentése ló, paripa. Az ófelnémet kultúrában a ló szent állat volt, így a név a nagyon előkelő, hatalommal és különleges képességekkel felruházott személyeknek járt ki.

Jellemvonások

Az Orsolya név viselőire általánosságban igaz, hogy nagyon pozitív, jó kedélyű személyiségek, akik társaságában szeretünk lenni.

Vonzó kisugárzással rendelkeznek, jószívűek, mások felé elfogadóak és könnyen ki is mutatják szeretetüket a környezetük irányába.

Orsolyák otthon

Az Orsolyák otthon szeretik, ha minden a megszokott rendben zajlik és lehetőleg minden rövid időn belül visszakerül a helyére.

Szeretik, ha nem esnek ki a napi rutinból, mivel az állandóságot és biztonságot nyújt számukra. Otthonukat rendben tartják, de ugyanezt nem várják el másoktól is.

Orsolyák családanyaként

Az Orsolyák kiváló édesanyák, mivel elég kreatívak ahhoz, hogy változatos szórakozást biztosítsanak a gyereknek, sőt akár annak egész baráti társaságának, emellett pedig elég türelmesek és elfogadóak is ahhoz, hogy kellemes hangulatot biztosítsanak az egész család számára.

Gyakran ők tartják össze a családot, jó diplomáciai készségüknek köszönhetően pedig szinte mindenkivel jól megértik magukat.

Orsolyák a munkahelyen

Az Orsolyák ideális munkaerők: könnyen beilleszkednek egy adott környezetbe, törekszenek az elvárások teljesítésére, nem utolsó sorban pedig pozitív hozzáállásukkal jó hangulatot varázsolnak a munkahelyi környezetükben is.

Munkájukban pontosak, és nem igényelnek komoly ellenőrzést, ezért önálló munkára is ideálisak.

Dicséret

Az Orsolyák nagyon lelkiismeretesek, legyen szó munkáról, családról, vagy bármilyen szituáció megoldásáról.
Egyszerre szeretnek hasznosak és hatékonyak lenni úgy, hogy az is fontos számukra, hogy közben a környezetük jó véleménnyel legyen róluk.

Kevés visszajelzés esetén könnyen elbizonytalanodhatnak, ezért érdemes figyelni a pozitív megerősítésükre.

Nem lesz nehéz dolgunk, ha dicsérni szeretnénk az Orsolyákat, hiszen igazán vonzó és pozitív személyiségek.

Ma figyeljünk rájuk a szokásosnál is jobban, hiszen annyi minden pozitívum kötődik hozzájuk. Nagyon boldog névnapot minden egyes Orsolyának! 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást