Életmód / Tech és kütyük

7 okostelefon trükk, amiről még nem is tudtál

Okostelefon

Jelszó: számok helyett betűk

A megszokott számkombináció helyett akár egy szót vagy számodra jelentéssel bíró betűket is megadhatsz kódnak. Ehhez menj a Beállítások menüben az Általános menüpontra, és válaszd a Jelkódzár alpontot. Itt kapcsold ki az „Egyszerű jelszó” opciót, így megjelenik egy billentyűzet, amivel már bármilyen betűkombinációt beállíthatsz. Legközelebb, amikor fel akarod oldani a képernyőzárat, a gombok helyett billentyűk jelennek majd meg.

SMS-t kaptam… de mikor?

Az iMessage szolgáltatás kétségtelenül praktikus, de egy idő után idegesítővé válhat, hogy nem látod, melyik üzenet mikor érkezett, vagy te mikor válaszoltál rájuk, hiszen az üzenet alatt a dátum helyett legfeljebb a „kézbesítve” felirat jelenik meg. Azonban, ha a képernyőt balra húzod, akkor az üzenetek mellett a hozzájuk tartozó dátum és időpont is láthatóvá válik.

Üzenet törlése

Hosszas levelet kezdtél írni titkos imádottadnak, de aztán úgy döntöttél, egy egyszerű Mizu? is elég lenne? Egyszerűen rázd meg a telefonod, és megjelenik egy felugró ablak, a Gépelés visszavonása. A Visszavonás gombra kattintva egy mozdulattal elvetheted az üzenetedet. Mégis meggondoltad magad? Rázd meg újra, ekkor megjelenik a Gépelés ismétlése ablak. Az Ismétlés gomb megnyomásával visszaállíthatod az eredeti üzenetedet.

Csupa nagybetű

Ugyan eléggé udvariatlan dolog „kiabálva” üzenetet írni, azaz csupa nagybetűt használni, de időnként, például rövidítések, betűszók esetében jól jönne, ha a mobil billentyűzetén is lenne Caps Lock. Ha a Shift gombot kétszer egymás után, gyorsan megnyomod, akkor a következő lenyomásáig csupa nagybetűt írhatsz.

Még 3 okostelefon trükk a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

Vízszint mérő

Használd az iPhone-odat akkor is, amikor például egy képet szeretnél feltenni a falra.
A szemmérték csalhat, de a technika sosem: az Eszközök menüponton belül válaszd ki az Iránytű alkalmazást, majd csúsztasd a képernyőt balra, így megjelenik egy vízszint mérő.

Stabilabb fényképek

Téged is bosszant, hogy bizonyos szögekben szinte lehetetlen stabilan tartani a telefont, és megnyomni az exponáló gombot a képernyőn? A hangerőt felfelé tekerő gombbal, ami a telefonod oldalán van, szintén ellőheted a fényképet, sőt, a kamerát a csatlakoztatott fülhallgató hangerő szabályozójával is elsütheted. Immár semmi nem áll a tökéletes szelfi útjában!

Gyorsabb töltés

Az okostelefonok nagy problémája, hogy ha egyfolytában nyomkodod őket, gyorsan lemerülnek, és annyira hozzájuk szoktál, hogy talán már a nagymamádhoz sem találnál el a Google Maps nélkül. Ha nincs időd órákon keresztül a töltőn hagyni a telefont, de szeretnél annyi életet lehelni belé, hogy kibírja az estét, állítsd repülő üzemmódra, amíg a töltőn van, így kétszeres sebességgel töltődik fel az akksi.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást