Okostelefon trükkök, amit csak a profik használnak. Te hányat ismersz?

Okostelefon trükkök, amit csak a profik használnak. Te hányat ismersz?

Címlap / Kikapcsolódás / Tech és kütyük / Okostelefon trükkök, amit csak a profik használnak. Te hányat ismersz?

Az okostelefonoknak kétségtelenül vannak hátulütői is, de tény, hogy ésszel használva őket sok dolgot megkönnyíthetnek a mindennapokban. Lehet, hogy te is folyton a telefonodért nyúlsz, ha árfolyamot váltanál, megnéznéd az e-mailjeidet vagy csak szeretnél egy gyors fotót készíteni, de arról talán eddig nem is tudtál, hogy a mobilod az alábbi trükkökre is képes. Az itt bemutatott okosságok iPhone-on egytől egyik működnek, de Androidon is érdemes kipróbálni őket.

Jelszó: számok helyett betűk

A megszokott számkombináció helyett akár egy szót vagy számodra jelentéssel bíró betűket is megadhatsz kódnak. Ehhez menj a Beállítások menüben az Általános menüpontra, és válaszd a Jelkódzár alpontot. Itt kapcsold ki az „Egyszerű jelszó” opciót, így megjelenik egy billentyűzet, amivel már bármilyen betűkombinációt beállíthatsz. Legközelebb, amikor fel akarod oldani a képernyőzárat, a gombok helyett billentyűk jelennek majd meg.

SMS-t kaptam… de mikor?

Az iMessage szolgáltatás kétségtelenül praktikus, de egy idő után idegesítővé válhat, hogy nem látod, melyik üzenet mikor érkezett, vagy te mikor válaszoltál rájuk, hiszen az üzenet alatt a dátum helyett legfeljebb a „kézbesítve” felirat jelenik meg.

Azonban, ha a képernyőt balra húzod, akkor az üzenetek mellett a hozzájuk tartozó dátum és időpont is láthatóvá válik.

Apple alkalmazások
istockphoto

Üzenet törlése

Hosszas levelet kezdtél írni titkos imádottadnak, de aztán úgy döntöttél, egy egyszerű Mizu? is elég lenne? Egyszerűen rázd meg a telefonod, és megjelenik egy felugró ablak, a Gépelés visszavonása. A Visszavonás gombra kattintva egy mozdulattal elvetheted az üzenetedet. Mégis meggondoltad magad? Rázd meg újra, ekkor megjelenik a Gépelés ismétlése ablak. Az Ismétlés gomb megnyomásával visszaállíthatod az eredeti üzenetedet.

Csupa nagybetű

Ugyan eléggé udvariatlan dolog „kiabálva” üzenetet írni, azaz csupa nagybetűt használni, de időnként, például rövidítések, betűszók esetében jól jönne, ha a mobil billentyűzetén is lenne Caps Lock. Ha a Shift gombot kétszer egymás után, gyorsan megnyomod, akkor a következő lenyomásáig csupa nagybetűt írhatsz.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»