Okoseszköz-vásárlási útmutató

Okoseszköz-vásárlási útmutató

Címlap / Kikapcsolódás / Tech és kütyük / Okoseszköz-vásárlási útmutató

Ahogy a világ fejlődik, az otthon gondolata is változik az emberek fejében. Az egyre több intelligens kütyü és okoseszköz megjelenésével, valamint a technológia fejlődésével ma már szinte minden otthonban vannak olyan eszközök, amelyek megkönnyítik az életvitelt. (x)

Ezeknek a kiválasztása azonban nem a legegyszerűbb feladat, mivel számos márka forgalmaz ilyen eszközöket, amelynek köszönhetően rendkívül széles a választék. Ezt nagyon jól példázza az OkosabbOtthon.hu kínálata is, amelyben olyan gyártók által forgalmazott okoseszközök találhatók meg, mint az Apple, Amazon, Aqara, Sonoff és Shelly. 

Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a dolgodat, a mai cikkünkben összefoglaltuk, hogy milyen eszközökkel érdemes megkezdened okosabbá tenni az otthonodat.

Intelligens lámpák 

Az intelligens lámpák az egyik legnépszerűbb okosotthon eszköznek számítanak. Az egyedi izzóktól és dekoratív fénycsíkoktól kezdve a kültéri ösvénylámpákig rengeteg termék közül választhatsz. 

Mielőtt azonban beleveted magad a vásárlásukba, érdemes először átgondolni, hogy milyen platformon keresztül szeretnéd majd vezérelni őket. A legtöbb opció saját vezérlőalkalmazást kínál, amelyek segítségével csoportosíthatod a lámpákat, és ütemezheted, hogy meghatározott időpontokban kapcsoljanak be és ki. De elég jó esély van arra, hogy nem csak a lámpákat szeretnéd majd okosabbá tenni. Ha ez a helyzet, akkor érdemes egy szélesebb intelligens otthoni platformot fontolóra venni, amely képes kezelni az összes használt eszközt.

Intelligens csatlakozók

A másik legalapvetőbb intelligens otthoni eszköznek az okoskonnektorok számítanak, hiszen rendkívüli módon megkönnyítik az életet, illetve időt és pénzt takarítanak meg. 

Tegyük fel például, hogy elfelejtetted lekapcsolni az állólámpát a nappaliban! Amennyiben ezt az eszközt egy okoskonnektoron keresztül csatlakoztattad, akkor a hozzárendelt appnak a segítségével akár a munkahelyedről is kikapcsolhatod a konnektor működését. De emellett még a konnektorok be- és kikapcsolását is beütemezheted.

Intelligens hangszórók

Ahhoz pedig, hogy minden okoseszközödet központilag tudd működtetni, szükséged lesz egy okos hangszóróra is. Ezek az eszközök ugyanis lehetővé teszik, hogy a különböző hangasszisztenseknek adott hangutasításon keresztül vezerélhesd az egyéb készülékeidet, lejátszhasd a kedvenc zenéidet, tájékozódj az időjárásról és a hírekről.

Arra azonban érdemes odafigyelned, hogy olyan hangutasításos verziót válassz, amely kompatibilis az általad használt egyéb termékekkel is. Az Apple készülékekhez például jobban megfelelnek a Sirivel működő hangszórók, míg az Alexa pedig az Android alapú készülékekhez lesz ideális.

Reméljük, hogy a fentebb leírtakkal már sikerült némi útmutatást adni ahhoz, hogy elkezdhesd az okosotthonod építését. Ha netalántán maradtak volna még kérdéseid, akkor javasoljuk, hogy fordulj a fentebb is említett webáruház munkatársaihoz, akik szívesen állnak majd a rendelkezésedre.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!