Óvatos nyitás: 5 hely, ahova már bátran tervezheted az idei nyaralást

Óvatos nyitás: 5 hely, ahova már bátran tervezheted az idei nyaralást

Címlap / Hírek / Óvatos nyitás: 5 hely, ahova már bátran tervezheted az idei nyaralást

Oltással, vagy oltás nélkül, teszttel, vagy teszt nélkül, igazolvánnyal vagy betegségi igazolással – egyelőre minden országban mások a szabályok, de egyre több az enyhítés, így most már bátran elkezdhetjük tervezni a következő utazásunk. Íme, 5 hely, ahol már várják a turistákat a megfelelő szabályok betartásával.

Mexikó

Mexikó azon kevés országok közé tartozik, ahova jelen pillanatban, teszt, oltás és karanténkötelezettség nélkül is be lehet lépni. Így ha még nem vagy védett, akkor is részed lehet egy felejthetetlen nyaralásban.

Mexikóban minden megvan, ami egy teljesértékű nyaraláshoz kell: izgalmas kultúra, csodálatos, ősi romok, nyüzsgő nagyvárosok, tengerpart és csodás gasztronómia. Ráadásul kellőképpen messze van ahhoz, hogy valóban megtapasztaljuk a mindennapokból való kiszakadás érzését, amire valljuk be, nagy szükségünk van egy ilyen időszak után.

Mindamellett, hogy valóban nem kérnek az országba lépéskor semmilyen igazolást. A légitársaságok dönthetnek eltérően, így érdemes egy friss negatív teszttel felszerelkezve útra kelnünk és alaposan utánajárnunk a ránk vonatkozó szabályoknak. Így garantáltan önfeledten süttethetjük majd a hasunkat Cancúnban vagy Acapulcóban, megnézhetjük Chichen Itzát, a Copper kanyont vagy valamelyik izgalmas nagyvárost.

Utazás Mexikóba
ferrantraite/istockphoto.com

Románia

Romániában továbbra is zónák szerint sorolják be az országokat, mivel Magyarország a zöld zónába esik, így karanténkötelezettség nincs és oltás vagy teszt nélkül is beutazhatunk. Ettől függetlenül persze mindenképp törekedjünk a biztonságra. Ha nem akarunk a világ túlsó felére utazni, ha csak egyszerűen bepattannánk az autónkba és nyakunkba vennék Erdélyt, akkor ebben senki sem akadályoz minket.

És hogy mi vár ott ránk? Városnézés Kolozsváron vagy Segesváron, séta a Peles kastélyban vagy a Törcsvári kastélyban, a remetei sziklaszoros, a tordai sóbánya, a Vajdahunyad vára és még rengeteg csodás táj és város. 

Utazás Romániába
coldsnowstorm/istockphoto.com

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»