5+1 trükk, ami a nyakon levő vonalakat elhalványítja

5+1 trükk, ami a nyakon levő vonalakat elhalványítja

Címlap / Stílus / Arc / 5+1 trükk, ami a nyakon levő vonalakat elhalványítja

Mi okozza a vonalakat?

A nyakvonalak mélységét az életkorunk és a genetikánk is befolyásolja, ez ellen pedig nem sokat tehetünk. De jó hír, hogy nem csak ez a két tényező számít abban, hogy mennyire erőteljesek ezek a ráncok. A napsugárzás például rengeteget ront a helyzeten, sokan ugyanis elfelejtik naptejjel lekenni a nyakukat a hétköznapokban, ami a korai ráncok megjelenését okozza. De a folyamatosan ismétlődő mozgások sem segítenek a helyzeten. Ha például túl gyakran nézel lefelé vagy oldalra, ezek a vonalak csak még inkább elmélyülnek. 

Megelőzés és kezelés

  1. Ahogy írtuk is, a folyamatosan ismétlődő mozgások rontanak a helyzeten. Ezek közül a leggyakoribb pedig az, hogy folyton lefelé nézünk a telefonunkra, laptopunkra. Ezt szakértők ma már „text neck” szindrómának hívják, hiszen a technológiai fejlődés hatására rengeteg időt töltünk ebben a pózban, és akkor erre még rájön az, hogy könyvet olvasunk, tévét nézünk, sütünk-főzünk, mindig lefelé nézve. Épp ezért fontos, hogy az első lépés az odafigyelés legyen; mostantól próbáld meg többször egyenesen tartani a fejed.
  2. A C-vitaminos krémek és szérumok használata sem utolsó szempont! Ez az antioxidáns ugyanis nagyon pozitív hatással van a bőrünkre, így azon túl, hogy táplálékkiegészítő formájában fogyasztod, figyelj, hogy a krémedben is helyet kapjon. Egy kutatás szerint például azok, akik 12 hétig használtak C-vitaminok krémeket, 3 hónap után javulást tapasztaltak magukon.
  3. De nem csak a C-vitamint tartalmazó szérumok számítanak hosszú távon. A hidratálás az elsődleges szempont abban, hogy a ráncaink mértékét csökkenteni tudd, erre pedig télen és nyáron figyelni kell. Azaz azon túl, hogy rengeteg vizet iszol, kövesd ezt a módszert: reggel C-vitaminos szérummal kend be a nyakad (és a mellkasodat is, mert ez a testrészünk is gyorsan ráncosodik), este pedig retinolos vagy hialuronsavas terméket használj.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást