November 2-8.: Összegyűjtöttük a jövő hét legizgalmasabb programjait!

November 2-8.: Összegyűjtöttük a jövő hét legizgalmasabb programjait!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / November 2-8.: Összegyűjtöttük a jövő hét legizgalmasabb programjait!

Lassan beköszönt a tél, egyre többet gondolunk a közelgő karácsonyra, az ajándékokra, és a téli szabadságra. Nem kell azonban ennyit várnunk a kikapcsolódásra, hiszen jövő héten is rengeteg olyan programot találni, amelyek feltöltődést jelenthetnek a borús őszi napokon!

HÉTFŐ – november 2.

Hogyan legyünk Digitális Nomádok vagy Lifestyle Utazók

A backpacker.hu által szervezett előadáson a „digitális nomádokról” lesz szó, akik tulajdonképpen az irodai munkát magukkal viszik az utazásaikra. Az előadáson mindennek a megvalósítható oldalait, aspektusait tárgyalják majd.

Apparat Soundtracks Live – Millenáris Teátrum

A Millenáris Teátrumban meghirdetett esten a berlini bázisú Apparat (vagyis Sascha Ring) válogatott filmes és színházi zenéivel, teljes zenekarával fog megjelenni. Az egyedi hangzás mellett a bensőséges hangulat is garantált, hiszen a nézőszám limitált. Apparat előtt a magyar iamyank szolgáltatja a minőségi zenét.

KEDD – november 3.

Migránsok, menekültek, idegenek – Társadalom-lélektani megfontolások és kérdések a menekültválságról – ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar

A Magyar Pszichológiai Társaság fontos célkitűzése, hogy tudományos alapokra helyezve, társadalom-lélektani szempontból járja körbe napjaink egyik legfelkapottabb kérdéskörét, a menekültválságot.

Az ÉV ELŐADÁSA előadássorozat részeként megtartott eseményen Prof. Dr. Erős Ferenc, az MTA Természettudományi Kutatóközpontjának munkatársa fog beszélni, igyekezve minél teljesebb képet adni a problémáról.

SZERDA – november 4.

Szíria – A válságmegoldás alternatívái, a térség jövője – Mathias Corvinus Collegium

Ezen a kerekasztal-beszélgetésen a hangsúly a válság kirobbanásához vezető szíriai polgárháborúra helyeződik. A körülmények ismertetéséra és esetleges megoldási alternatívák felvázolására is sor kerül majd a beszélgetésen, ahol a meghívott előadók a releváns tudományterületek széles spektrumát képviselik.

Vörös István: Százötven zsoltár – könyvbemutató – Írók boltja

Vörös István új, Százötven zsoltár című verseskötetét mutatja be az Írók boltjában. A kötetet tulajdonképpen egy több ezer éves párbeszéd részeként értelmezi, melynek megszólítottja már nem mindig kizárólag az Úr, ahogyan az egy zsoltárban szokás. Néha az Asszony, néha pedig mindkettő. A könyvet Bazsányi Sándor, irodalomkritikus, esztéta, egyetemi tanár mutatja be.

CSÜTÖRTÖK – november 5.

Joel Coen – Ethan Coen: Fargo – Műcsarnok Filmklub

A Coen-testvérek Fargo című filmje örök klasszikus. Az anyagi gondokkal küzdő autókereskedő úgy dönt, elraboltatja feleségét, az érte kapott váltságdíjból pedig majd meggazdagodik. A dolgok azonban nem úgy alakulnak, ahogy tervezte. A Műcsarnok Filmklub legújabb, kitűnő választása.

V. Márton napi Borfesztivál a Gellértben – Danubius Hotel Gellért

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Márton napi Borfesztivál.

Az eseménysorozat, melynek szlogenje idén „Borok-Libák-Fűszerek”, november 5-től 8-ig tart. Többek között a borkóstolás mellett – lesz sörkóstoló, Tóth Gabi és Tóth Vera, valamint Kiscsillag koncert, lakosztályétterem, és különböző gasztro élményt nyújtó ebédek és vacsorák.

PÉNTEK – november 6.

NØ – SKANDINÁV NŐI FESZTIVÁL

A Skandináv Ház november 6. és 9. között egy olyan nagyszabású fesztivállal készül, melynek középpontjába a nőt állítja. A programsorozat fókuszában elsősorban a 21. századi nő áll, annak sorsa, történelmi kitekintéssel. Lesznek filmvetítések, író-olvasó találkozók, skandináv kvíz, gasztro program, divatbemutató, skandináv buli (női DJ-vel), esszé- és fotópályázat, kiállítások és könyvvásár. Itt senki sem fog unatkozni!

Laár60 Életmű Show – Budapest Sportaréna

Egy olyan ember, mint Laár András, méltán megérdemli, hogy 60. születésnapját fényűző, nagyszabású est keretében ünnepelje meg. Ő ugyanis a legendás Besenyő Pista bácsi, valamint a L’art pour l’art Társulat és a KFT zenekar alapító és jelenlegi tagja. Hű közönségének a Papp László Sportarénában kedveskedik egy felejthetetlen műsorral.

SZOMBAT – november 7.

24. Beauty Szakkiállítás és Vásár – Millenáris

Idén is megrendezésre kerül az év legnagyobb szépségszakmai rendezvénye! Rengeteg innováció és termék vár a bemutatkozásra, 150 kiállító és közel 500 professzionális brand tekinthető majd meg, workshopokon és előadásokon lehet részt venni, ugyanakkor rendkívül csábító lehet az is, hogy az érdeklődőket számos akció és kedvezmény várja!

Tereskova – G3 Klub

Nehezen lehet ma Tereskovánál megosztóbb személyiséget találni a magyar kulturális életben. Foglalkozik fotózással, filmezéssel és festészettel, ám ezen a programon énekesnői mivoltában lesz jelen. Szövegeivel, amatőrségével, humorával és szabadságvágyával a 80-as éveket idézi fel a közönség előtt.

VASÁRNAP – november 8.

Babaruha-Gyerekruha-Játékbörze a Pipitéren

Családosoknak, kisgyerekeseknek megtaláltuk a legideálisabb vasárnapi programot!

A Pipitér Bisztróban a nagy érdeklődésre és népszerűségre való tekintettel második alkalommal kerül megrendezésre a börze.

Rengeteg szuper babaruha várja új viselőjét, ugyanakkor számos játék is megtalálható lesz a kínálatban!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást