Döbbenetes: minden ötödik nőnek szexuális zavara van

Döbbenetes: minden ötödik nőnek szexuális zavara van

Címlap / Szerelem / Szex / Döbbenetes: minden ötödik nőnek szexuális zavara van

Egy új tanulmány szerint a szexuális szorongás komoly probléma a nők számára, ami nem csak úgy általában a hétköznapokban, hanem a hálószobában is felbukkan. Az ausztráliai Melbourneben a szakértők megállapították, hogy ez a szorongás olyan jelentős, hogy minden ötödik nőnél szexuális diszfunkciókat okoz.

A szex és a szexualitás ábrázolása a médiában nagyrészt idealizált és irreális, egyértelműen eltér a valóságtól. Mindannyian tapasztaljuk, hogy az élet sokkal bonyolultabb és kiváltságos ritkaság, amikor valakivel azonnal összepasszolunk az ágyban. A legtöbbször idő, figyelem, kommunikáció szükséges ahhoz, hogy megtaláljuk a közös nevezőt, amit aztán lehet finom hangolni – de időnként még ez sem sikerül. Mindenki más és más, és ami az egyik embernek működik, az lehet, hogy a másiknak nem.

A modern kultúrában különösen gyakran ábrázolják a nőket a szexualitás szimbólumaiként és ezek a sztereotípiák sajnos odáig vezettek, hogy számos nőben komoly szorongások erősödtek fel.

miljko/istockphoto.com

De mi is az a szexuális szorongás?

Ha definiálni próbáljuk, akkor a szakértők szerint azt mondhatjuk, hogy a nőket kínos érzések, stressz, boldogtalanság, vagy éppen bűntudat kínozza a szexuális teljesítményükkel kapcsolatosan.

A Monash Egyetem kutatói közel 7000, 18 és 39 év közötti ausztrál nőt kérdeztek meg. A kutatás során minden nő kitöltött egy kérdőívet, amelyben a szexuális vágyáról, izgatottságról, önképéről és az orgazmusairól kérdezték. 

A szakértők azt találták, hogy a megkérdezettek 50,2%-a rendszeresen tapasztal szexuális jellegű fájdalmat, problémákat. A női szexuális zavarok közül jellemző a szexuális izgalom általános hiánya, valamint az együttlét közbeni fájdalom. 

Ezek a leggyakoribb szexuális diszfunkciók a nők esetében

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást