Nőies és férfias vélemények arról, amikor a pasi más nők képét like-olja

Nőies és férfias vélemények arról, amikor a pasi más nők képét like-olja

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Nőies és férfias vélemények arról, amikor a pasi más nők képét like-olja

Egy megosztó téma, ami elég nagy vihart kavarhat még a legstabilabb párkapcsolatokban is. Azonban úgy vélem, hogy sokat segíthet a közös fejlődésben, ha megismerjük egymás motivációit és megértünk bizonyos reakciókat, esetleges túlkapásokat.

Nőies vélemények

Kezdjünk magunkkal, Hölgyeim, mert ez tartalmasabb lesz, mint a pasik oldala. Vázolnám a helyzetet. Vajon mit érez az a nő, akinek a pasija az orra előtt likeolja más nők képeit? De az se jelentsen felmentést, ha nem közvetlenül előtte teszi. Kétféle nő létezik ebben a szituációban. Akit teljesen hidegen hagy (ebből van kevesebb) és, aki megágyaz egy jókora veszekedésnek. Köszönhető ez a sok traumának, melyeken nőként akarva-akaratlanul is keresztül kell mennünk, de leginkább a „nem vagyok elég jó” érzést hívja elő. Merthogy általában a férfiak nem a kutyasétáltatós, színházban pózolós képeket szokták kedvelgetni, hanem a bikinis, ruhában igencsak hiányos képeket.

Mikor szembesülünk ezzel, feltesszük magunknak a kérdést. Ő más nőre vágyik? Egy tökéletes testű modellre, akinek nemhogy narancsbőre nincs, de akár tojást lehetne törni a feszes testén? Józan ésszel tudjuk, hogy az nem a valóság és nem sminkben ébred az a nő sem reggelente, de amikor a pasink egy tökéletesnek tűnő nőt like-ol, az még a legerősebb önbizalmú nőt is képes próbára tenni.

Nem értjük, hogy miért kell tudatnia a másik nővel, hogy ágyba vinné, mert bármennyire is jelentéktelennek tűnik részükről, a másik nőben ez játszódik le.

A pasi, aki belike-olta a képemet, tetszem neki és feltehetően meg is kívánt, pláne, ha a bikinis képemet like-olta. Ez az, amiről megfeledkeznek a pasik, hogy a fogadótéren is teljesen más üzenet játszódik le, mint a fejükben. Azzal a nővel tudatják, hogy tetszik nekik és egyes nőknél ez felhívást jelent keringőre, ami pedig végtelenül megalázó az elszenvedő barátnővel szemben.

PixelsEffect/istockphoto.com

Férfias vélemények

A pasik viszont egész másképp látják ezt a helyzetet. Ők csak pörgetik a közösségi felületeket és egyáltalán nem gondolnak bele abba, hogy mit váltanak ki egy like-kal. Míg mi, nők órákig hezitálunk, hogy belike-oljuk egy pasi képét, mert az túl nagy érdeklődést mutathat irányukba, ők mindenféle gondolkodás nélkül teszik meg ugyanezt, a mi időnk töredéke alatt. Éppen ezért, őket sem érdekli, ha mi like-oljuk be egy félisten képét, mert nekik ez semmit nem jelent. Az, viszont már egy egész más megközelítés, ha tisztában vannak azzal, hogy mit okoznak bennünk és ennek ellenére folytatják a tevékenységüket.

Mert ebben az esetben már inkább érzelmi bántalmazásról beszélünk, ami alól nincs felmentés. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha elmondanánk, hogy minket ezzel mennyire meg tudnak sebezni és csak úgy abbahagynák. Van, akinek ennyi is elég és tudatosan figyel a like-okra, de van, aki úgy érzi, hogy már ezáltal is be van korlátozva és minden egyes like, egy újabb veszekedést készít elő. Ideális esetben a két fél leülne egymással szemben és elmagyarázná, hogy kiben milyen érzéseket hív elő a like és az arról való lemondás. Majd miután megértették egymás motivációt, nyugtázzák, hogy néhány változtatással akár megoldható a fennálló probléma és a következő alkalommal már egy új rekació mentén állnak hozzá az aktuális helyzethez.

De ez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, ezért általában hatalmas veszekedések veszik kezdetét, amint beindul a like-vadászat. A nő egyre ingerültebb lesz és ki lesz élezve ezekre a helyzetekre, a pasi pedig egyre dühösebb, hogy fenyegetve érzi magát. Mint minden esetben, itt is a kommunikáció lenne a kulcs és annak az elfogadása, hogy másképp működünk.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!