Mit tehetünk, ha nincs ülésfűtés az autónkban gyárilag?

Mit tehetünk, ha nincs ülésfűtés az autónkban gyárilag?

Címlap / Kikapcsolódás / Tech és kütyük / Mit tehetünk, ha nincs ülésfűtés az autónkban gyárilag?

Amikor gépjárművet vásárolunk, számos szempont van, amit mérlegelnünk kell. Ilyen a típus, a teljesítmény, a váltó fajtája, valamint a felszereltség is. Használt kocsit választva alighanem nagy lesz a jelentősége a futott kilométerek számának, valamint az évjáratnak is. (x)

Legyünk bármilyen körültekintőek, előfordulhat, hogy lesznek olyan kényelmi elemek, amelyekkel alapból nem rendelkezik az autónk. Ez azonban nem kell, hogy azt jelentse, hogy végleg le kell mondanunk ezekről.

Télen hiányozhat az ülésfűtés…

Nyáron pedig az ülésszellőztetésnek látnánk hasznát. A Metroman.hu kínálatából az ülésfűtés és -szellőztetés kiegészítője utólag is beszerezhető, és a járműbe helyezhető. Na de mennyire lesz funkció és esztétikum szempontjából megfelelő a beszerzett darab? Lássuk a tulajdonságokat közelebbről is!

Mit tudhat egy utólag beszerelhető ülésfűtő eszköz?

Nézzük a Kiyo AWHL-Teflon-Kevlár terméket, amely egy teflonszálas, s az eddigieknek is megfelelő, utólag beépíthető modell. Felejtsük el nyugodtan a kárpitra húzható, silány minőséget, hiszen ez a változat a gyári kárpit alá telepíthető. Nem fogja rontani az esztétikai élményt, mégis praktikusan el tudja látni a feladatát. 

Sokat elárul az is, hogy hét évnyi garanciával tudjuk megvásárolni ezt a Kevlár bevonatú, teflon fűtőszállal ellátott modellt, amelynél még a szabályozásra sem lehet panaszunk. Hiszen rendelkezik egy kétfokozatú gombbal, illetve termosztátszabályzással van ellátva. Ha karbonos fűtés, illetve bőr ülés van a kocsiban, akkor ez egy tökéletes döntés. A teflon fűtőszálnak köszönhetően pedig sokkal gyorsabban felmelegszik majd az ülés, mint amit egy utólagos megoldásnál elvárnánk.

Komfort magas fokon!

Mindenki ismeri a helyzetet, amikor télen a mínuszokban be kell ülni az autóba, s elindítani, hogy felmelegedjen. Ilyenkor a levegő csak lassan éri el a kellemes hőfokot, nem is csoda, hiszen az energiákat elsősorban a befagyott üvegfelületekre irányítjuk. S hogy mi történik közben az emberrel, aki nemrég még a meleg ágyban pihent? Igen, fázik, nagyon, akár betegség is lehet belőle. Azonban egy jó ülésfűtéssel gyorsan komfortossá tehető a kocsiban való tartózkodás.

A kapcsolót több helyre is be lehet szerelni, például ha vannak gyári üres helyek, akkor a középkonzolban is helyet kaphat, de a váltó környékén vagy a B oszlop műanyag borításába is tehetjük. A strapabíró, s a szemnek láthatatlan ülésfűtést bekapcsolva azonnal elkezdi a munkáját végezni, pontosan úgy, mintha gyárilag lett volna telepítve.

Nemcsak a vezetőre és az anyósülésen utazóra gondolhatunk, hiszen beszerelhetjük a hátsó ülésekre is, így a gyermekeink sem fognak fázni a reggeli iskolába fuvarozás során. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy úgy turbózzuk fel a járgányunkat, hogy az továbbra is pontosan olyan szép maradjon, mint amikor beleszerettünk.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!