Rossz a helyesírása a gyereknek, ezért nevelési tanácsadóba küldtek

Rossz a helyesírása a gyereknek, ezért nevelési  tanácsadóba küldtek

Címlap / Életmód / Család / Rossz a helyesírása a gyereknek, ezért nevelési tanácsadóba küldtek

Miből fakadtak az előítéleteim? Egészen egyszerű. Az intézmény neve, nevelési tanácsadó, már eleve olyan szigorúan hangzik. Azt hittem, itt csak problémás gyerekeket vizsgálnak, akikre aztán rásütik a nehezen kezelhető, a hiperaktív, vagy akár súlyosabb jelzőket. Azok a szülők, akiknek a gyermeke nevelési tanácsadóba járt, megbélyegzetté válnak, lesajnáló pillantásokkal kísérik a gyermeket és a szülőt is.

Azonban a későbbi személyes tapasztalatom egészen más volt. Kellemes légkörben, kedves emberek fogadták a kislányomat és bennünket is. Maximális szakmai hozzáértéssel végeztek minden vizsgálatot, és egy pillanatig sem éreztem azt, hogy a kislányom más lenne, mint a kortársai. A végén kiderült, hogy minden rendben a részképességeivel, csupán kicsit lassúbb, mint a korabeli gyerekek többsége. Ettől függetlenül úgy éreztem, ha elmondtam valakinek, hogy sajnál ezért. Nagy a bizonytalanság és a tájékozatlanság a szülőkben a nevelési tanácsadóval kapcsolatban, aminek már az a neve, hogy pedagógiai szakszolgálat. 

Havaldáné Meyer Emilia, a Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szigetszentmiklósi Tagintézményének vezetője segítségemre volt, hogy eloszlathassuk a kételyeket. 

Szakértő: Havaldáné Meyer Emilia

a Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szigetszentmiklósi Tagintézményének vezetője

K: Tisztázzuk a fogalmakat. A nevelési tanácsadó ugyanaz, mint a pedagógiai szakszolgálat?

Oldalak: 1 2 3 4 5

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást