Az uborka igazán jó barátod lehet a konyhában és azon kívül is, hiszen rengeteg szuper tulajdonsága van, amit érdemes kihasználnod. Nagyon magas a víztartalma, hűsíti és nyugtatja a bőrt, ezért remek lehetőségeket tartogat a folyadékpótlásra, a bőr hidratálására és a napozás okozta leégés kezelésére. Cikkünkben összegyűjtöttünk pár ötletet ennek az alacsony kalóriatartalmú, sokoldalú zöldségnek a felhasználására.
2/5 Házi chips
A házilag elkészített ubis chips jó kis ötlet vendégváró falatkáknak vagy filmezéshez ropogtatnivalónak. A csupa olaj, nagyon fűszeres, gyomorpróbáló bolti chipsek helyett próbáld ki ezt a fincsi nasipótlót.
Az uborkát vágd vékony szeletekre úgy, hogy a héját se vedd le róla. Kevés metélőhagymát, kaprot, sót szórj a szeletekre és tedd olívaolajos pácba őket, így kicsit összeérnek az ízek.
Jól csöpögtesd le az olajat a karikákról, sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatva mehetnek is a sütőbe. Néha forgasd át a szeleteket. 180 fokon úgy 10 percig süsd őket, de figyeld, nehogy megégjenek.
Bekaphatsz belőlük párat akkor is, ha két étkezés közt megéhezel és nem akarod magas kalóriatartalmú kajákkal enyhíteni az éhséged. Ha van kedved, mondjuk cukkiniből és édesburgonyából is készíthetsz ropogós chipset.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!