Életmód / Ezotéria

A négy „Változó csillagjegy” és jelentésük

Az Ikrek, a Szűz, a Halak és a Nyilas a zodiákus négy Változó csillagjegye, akik – ahogy a nevükben is benne van – kiemelkedően jól viselik a változást és remekül alkalmazkodnak az új helyzetekhez. Ha valami úgy alakul, hogy módosulnak a dolgok, te nem küzdesz ellene – mint mondjuk egy Szilárd Jegy – hanem adaptálódsz, ami az egyik kiemelkedő képességed. 

A Változó csillagjegyek tagjai ebben a négy alapvető dologban különböznek a többi jegytől. 

Könnyedén alkalmazkodsz, mint egy kaméleon

Kiemelkedő alkalmazkodóképességgel rendelkezel. Nem szereted a konfliktust, a béke érdekében inkább önzetlenül belesimulsz a szituációba. Ha valami nagyon ellenkezik az elveiddel, akkor persze te is szót emelsz. Azonban ekkor sem a frontvonalban küzdesz – mint a Kardinális jegyek – vagy a támadást koordinálod, ahogyan a Szilárd jegyek.

Te az a megnyugtató erősítés leszel, aki el tudja fogadni a kudarcot, és higgadtan kezeli a helyzetet. 

Jól kezeled a stresszt

Tisztában vagy vele, hogy vannak dolgok, amiken nem lehet változtatni és ezt könnyedén el is fogadod – másokkal ellentétben – nem stresszelsz rajtuk. Nem rágódsz a múlton és bizakodva nézel a jövőbe, nem félsz tőle. Ha a Kardinális, a Szilárd és a Változó csillagjegy egy hajóban evez, akkor általában a következő a dinamika: a Kardinális az, aki határozottan megmondja, merre kell mennetek.

Olvastad már?  10 érdekes statisztika a különböző horoszkópok szülötteiről

A Szilárd az, aki kifejti, miért ez a legjobb irány, te pedig az vagy, aki tudja is, hogy mit kell tenni, hogy odajussatok. A Változó jegy a navigátor, akinek fontos szerepe nélkül el sem jutnának a célig.

Eternal Happiness/pexels.com

A zodiákus finomhangolója vagy

Te vagy az, aki tervez, foglalást intéz, ellenőriz és kijavít. Ha valaki azt szeretné, hogy valami flottul menjen és tökéletes legyen, hozzád fordul. Ugyan döntéshozatalban nem te vagy a leghatározottabb, de ez is csak azért van, mert maximalista vagy. Nem te teremted a korszakalkotó munkákat, ötleteket és műveket, de te vagy az, aki új szintre emeli őket, hogy a teljes potenciált elérjék.

Összhangot teremtesz magad körül

A Változó csillagjegy érzelmileg a legerősebb mind közül. Mivel folyamatosan alkalmaszkodsz és harmóniára törekszel, te nehezebb érzelmi terhet cipelsz, mint a többiek. Nem sírsz és nem panaszkodsz, ha valami nem úgy történik, ahogy te akartad, hanem elfogadod és kihozod belőle a legjobbat.

Nem szítasz konfliktust csak mert valami olyan történt, ami számodra előnytelen, hanem úgy alakítod a dolgokat, hogy képes légy továbblépni ezen.

Érzelmileg olyan dolgokat is – látszólag könnyedén – kibírsz, ami másokat megtört volna. Ez a tulajdonságod egyszerre áldás és átok is, de te azzal is tisztában vagy, hogy ez az erőd és gyengeséged is egyben

A Változó jegyek jobbá teszik a világot

Mindenki célja az, hogy harmóniában éljen: családtagjaival, barátaival, környezetével. Te vagy az, aki ezért hajlandó is tenni, sokszor úgy is, hogy nem a saját érdekeidet helyezed előtérbe. Sokan ezt tévesen gyengeségnek fogják fel, pedig ez is csak a te erődet bizonyítja. Ne engedd, hogy mások alábecsüljenek, hiszen az erőfeszítéseid nélkül a világ egy keményebb hely lenne, sokkal több konfliktussal.