Négy stílus, négy terasz

Négy stílus, négy terasz

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Négy stílus, négy terasz

Minimalista terasz

Ezt a teraszt letisztult vonalak, egyszerű design és funkcionalitás jellemzi, hiszen a minimalizmus esszenciája a kevesebb több elvén alapul. Általában visszafogott színek, például fehér, szürke vagy bézs jelennek meg benne, valamint egyszerű formák és kevesebb dekoráció található ezekben a terekben. A kényelem és a praktikum összhangban van ezen a teraszon, melynek célja a nyugalom és a letisztultság megteremtése. Egy ilyen térben az árnyékolásról egy praktikus bioklimatikus pergola gondoskodik.

Bohém terasz

Ezt a teraszt az élénk színek, mintás textilek és különféle anyagok uralják. Kialakítása szabadságot és egyediséget sugároz, ami többnyire ráadásul igazi interkulturális élményt kínál. A kerti pergola alatt a lampionok, fényfüzérek, kényelmes rattan bútorok és burjánzó növények adják az otthonos hangulatot. Egy bohém teraszon az összhangot a színek és minták kavalkádja adja, ami a szabad gondolkodást és kreativitást tükrözi.

Modern, városi terasz

Ez a terasz az urbánus életstílus megtestesítője, általában letisztult és kifinomult vonalakkal, modern bútorokkal rendelkezik. Jellemzőek az olyan elemek, mint az üveg, acél vagy beton, melyek a modern városi életet idézik meg. Funkcionális kialakításuk lehetővé teszi az otthoni szórakozást és kikapcsolódást egyaránt.

Természetközeli terasz

Végül pedig ott van a természetközeli terasz, ami a természet szépségét és harmóniáját hozza be az otthonunkba. Környezetbarát anyagok, növények és természetes elemek jellemzik. Többnyire fa bútorok, zöld növények és természetes kiegészítők díszítik, amelyektől tényleg egy kis oázisban érezhetjük magunkat.

A terasz olyan hely, ahol kifejezheted stílusod és megteremtheted azt a környezetet, amiben jól érzed magad. Legyen az minimalista, bohém, modern vagy természetközeli, a terasz az otthonod egy olyan része, ahol pihenhetsz, új élményeket gyűjthetsz. Ezt mindig tartsd szem előtt a tervezés és a kialakítás alatt.

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!