Az indukciós főzőlapok nem véletlenül olyan népszerűek – használatuknak számos előnye van, a megtisztításuk pedig egyszerű, feltéve, hogy a megfelelő eszközöket és tisztítószereket használod. Így gondoskodj a főzőlapodról, hogy még sok évig használhasd!
VIDEO Pár percben megtanítalak, hogyan készíts elbűvölő Valentin-napi sminket
Az indukciós főzőlap tisztítása szerencsére meglehetősen egyszerű. Hagyd a felületet teljesen kihűlni, mielőtt nekiállsz a tisztításnak – bár maga a főzőlap nem sugároz hőt, az edényekből és serpenyőkből származó hő mégis átadódhat, így a főzőlap felmelegedhet.
Kapard le a főzőlap felületét egy kimondottan erre a célra készült, háztartási boltokban, elektronikai áruházakban beszerezhető kaparóval, hogy felszedd a leragadt darabokat, zsiradékot vagy ételmaradványokat. Tartsd a kaparót alacsony szögben, hogy elkerüld az üveg megkarcolását. Ismételd meg a műveletet, ahányszor csak szükséges.
Ezután fújj a gyártó által ajánlott tisztítóoldatot a felületre. Egy mosogatószivacs nem dörzsis oldalával óvatosan dolgozd át a tisztítóoldatot az üvegen, ügyelve azokra a területekre, amelyek nagyobb figyelmet igényelnek. Erősen szennyezett területek esetén hagyd néhány pillanatig hatni a tisztítószert, mielőtt elkezded a súrolást. Töröld szárazra a felületet egy száraz törlőronggyal, vagy mikroszálas kendővel.
A cikk folytatódik, lapozz!