Ha külön-külön is szereted a narancsot és a marcipánt, miért ne házasíthatnád össze őket egy sütemény formájában?
Hozzávalók:
- 8 dkg vaj
- 8 dkg margarin
- 14 dkg nyers marcipán
- 4 egész tojás
- só
- ½ vaníliarúd
- 4 cl gyümölcslikőr (málna vagy meggy)
- 3 dkg keményítő
- 18 dkg narancslekvár
- 9 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- vaj (a tepsi kikenéséhez)
- aprított mandula
Elkészítés:
Gyúrd össze a vajat a margarinnal, majd turmixgépben a tojássárgákkal együtt keverd habosra. A nyers marcipánt addig gyúrd, amíg meg nem puhul, majd a habosra kevert masszával fokozatosan dolgozd össze. Adj hozzá vaníliát és sót, és keverd ezt a masszát is habosra. Szitáld bele a keményítőt, add hozzá a likőrt.
Melegítsd elő a sütőt 160 fokosra. A tojássárgákból verj kemény habot, és add hozzá a keményítőhöz, majd keverd össze az egészet. Egy tepsit kenj ki vajjal, és szórd meg a manduladarabokkal. Töltsd bele a tésztamasszát, és szórd meg a tetejét mandulával. Kb. 45 percig süsd.