Életmód / Ezotéria

A hét napjait a bolygók is uralják: eláruljuk, melyik nap, mire a legalkalmasabb

A hét napjait a bolygók is uralják: eláruljuk, melyik nap, mire a legalkalmasabb

A hét minden napját egy-egy bolygó uralja, energiáik pedig nem csak a hangulatodat befolyásolják, hanem azt is megmutatják, az adott napon mibe érdemes fognod, hogy sikereket érj el!

Hétfő

A hétfő uralkodó bolygója a Hold, ami leginkább az ösztönösségért, a nőiességért, a lelki dolgokért és az érzelmekért felelős. Ha a tulajdonságokat vizsgáljuk, ide sorolhatjuk a szeszélyességet, a hangulatingadozásokat és a vele járó ingerlékenységet, rosszkedvet is.

Emiatt a hét első napja nem igazán alkalmas a mindennapos problémák megvitatására, viszont a régóta húzódó, nyomasztó nézeteltéréseket jó ötlet ilyenkor átgondolni, esetleg megbeszélni. A Hold segítségével lezárhatod az összetűzéseket, de csak akkor, ha nem hagyod, hogy a hétfő depressziós oldala átvegye az uralmat az érzéseid fölött.

Tipp: Hétfőre válassz valamilyen relaxációs programot!

Kedd

A kedd uralkodó bolygója a Mars, ami az erőt, a vágyakozást, a szenvedélyt képviseli, de megbújik benne némi türelmetlenség, ingerlékenység és egy kis agresszivitás is.

Emiatt a kedd leginkább azokra a feladatokra alkalmas, amik nagyobb erőt, energiát és kitartást igényelnek tőled – függetlenül attól, hogy erre valóban a fizikai világban, vagy éppen a lelkedben kell sort kerítened. Kínos beszélgetés, régóta halogatott feladat, vagy éppen elszántságot igénylő teendő? Ezekre sosem veszed rá könnyen magadat, de kedden mégis hamarabb a dolgok végére járhatsz.

Tipp: Időzítsd keddre az edzésterved legbrutálisabb és legfárasztóbb napját!

Szerda

A szerda uralkodó bolygója a Merkúr, ami a humorért, az intelligenciáért, rátermettségért felelős – legalábbis, ha a pozitív tulajdonságait vizsgáljuk.

Azonban akad a Merkúrnak egy kevésbé szívmelengető oldala is, ami az ítélkezésről, hazugságról, megtévesztésről szól. Ennek ellenére a szerda jó alkalom arra, hogy a dolgok mélyére áshass, és lebuktasd a szemfényvesztőket, hiszen könnyebben átlátod az érzelmeket. Úgyhogy a nehézkesnek induló tárgyalásokat, de még a vizsgákat is érdemes erre a napra időzítened.

Tipp: A szerda tökéletes arra, hogy kicsit kimozdulj a barátnőiddel és lelkizzetek egy nagyot.

Csütörtök

A csütörtök uralkodó bolygója a Jupiter, ami az inspirációért, a reményért felelős, de emellett a lelki harmóniához is sokat ad. Negatív oldala a túlzásokért, az önteltségért, egoizmusért felelős.

A csütörtök ezért ideális nap lehet arra, hogy inkább a családodra, szeretteidre koncentrálj, így a nap hátrányait egycsapásra a javadra fordíthatod. Most élvezettel ápolhatod a számodra fontos kapcsolatokat, ami sokkal élvezetesebb tud lenni, mint a saját egód simogatása.

Tipp: Itt az ideje a kreativitásnak – engedd szabadjára a művészi énedet!

Péntek

A péntek uralkodó bolygója a Vénusz, amiről mindenkinek az erotika és a felszabadulás jut eszébe. Ez pedig nem véletlen! Itt a hétvége, a pihenés, lazítás ideje, de nem szabad elfelejtened, hogy a péntek a féltékenységért, a versengésért is felelős lehet.

Bánj óvatosan a rivalizálásra, aggodalmaskodásra okot adó szituációkkal, hiszen pillanatok alatt félreérthető helyzetekbe kerülhetsz. Gondolj arra is, hogy neked sem szabad ilyenkor messzemenő következtetéseket levonnod!

Tipp: Keresve sem találhatnál jobb alkalmat egy romantikus randevúra.

Szombat

A szombat uralkodó bolygója a Szaturnusz, ami a realizmust, a biztonságra való törekvést, a fegyelmezettséget és a felelősséget irányítja.

Bár ez kicsit komolynak hangzik egy bulis naphoz képest, hosszútávon tekintve a szombat feladata a kikapcsolódás, a feltöltődés és az egyensúly megtalálása. Emiatt a szombat nem csak arra alkalmas, hogy alaposan kirúgj a hámból, hanem arra is, hogy összeszedd magadat, átgondold a hetedet, és már most felkészülj a következő napok teendőire.

Tipp: Ahhoz, hogy jól teljesíts, magadra is időt kell szánnod – itt az ideje a masszázsnak, lazításnak!

Vasárnap

A vasárnap uralkodó bolygója a Nap, ami az optimizmusért, pozitív felfogásért, nagylelkűségért felelős, de megbújik benne némi hiúság és büszkeség (amiből bizonyára keveset észlelsz akkor, amikor másnaposan belenézel a tükörbe).

Mégis, a vasárnap a tökéletes ideje a lelkesedésnek, amit fordíthatsz a szabadidőd tartalmas eltöltésére, a szeretteiddel együtt töltött pillanatokra, vagy éppen a szervezkedésre. Ha hagyod, akkor szépen átjár a tettrekészség, hiszen ez a nap csak a tiéd!

Tipp: Szervezz a következő vasárnapra egy nagy, családi ebédet!

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást