Top 10 nagyon egészségtelen étel, amit mától ne egyél!

Top 10 nagyon egészségtelen étel, amit mától ne egyél!

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Top 10 nagyon egészségtelen étel, amit mától ne egyél!

Gyümölcsjoghurt

Most biztos meglepődtél, hogy mégis mi okból szerepel a listán. Tény, hogy önmagában a joghurt egy egészséges élelmiszer, a hasznos élőflórás baktériumtartalmának köszönhetően, de csak a natúr változatok. Ezzel szemben a gyümölcsjoghurtokban nemhogy élőflóra nincs, de még igazi gyümölcs sem. Csak tömény cukrozott pép, ami más termékek gyártása során visszamaradt.

Panírozott halrudacska

Ugyan a hal rendkívül egészséges táplálék, de nem mindegy, hogy milyen formában kerül a tányérodra. Az az ideális, amelyik fontos ásványi anyagokat, vitaminokat és omega-3-zsírsavat tartalmaz. És a halrudacska nem tartozik ide. Rengeteg mesterséges anyagot tartalmaz, a bő olajtartalmáról nem is beszélve. És azt tudtad, hogy nem is értékes filéből, hanem közönséges halreszelékből készül?

Gabonapehely

A tökéletes reggeli, ami kellő energiát ad egész napra. Az igaz, hogy gazdag rostokban és vitaminokban, tehát hozzájárul az emésztés javításához, ám nem annyira egészséges étel, mint amilyennek kikiáltották. A natúr változatokkal még nincs gond, de a különböző ízesített fajták, mint a csokis vagy mézes, extra mennyiségű cukrot és mesterséges adalékanyagokat tartalmaznak.

Gabonapehely
istockphoto

Cukormentes édességek

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a különféle light termékekkel kevesebb kalóriát visznek be a szervezetükbe. Pedig ez egyáltalán nem így van. A cukrot helyettesíteni kell valamivel, hogy a diétás süti megőrizze az állagát és még némi ízzel is rendelkezzen. Ez a pótlóanyag pedig nem más, mint a zsír.

Ketchup

Elképzelhetetlennek tartod a pizzát ketchup nélkül? Pedig jobban tennéd, ha inkább mellőznéd, ugyanis tele van állományjavító anyagokkal. Sőt, akár még állati fehérjét is tartalmazhat, ami annyit jelent, hogy az aprításkor könnyen ledarálódhat egy előzőleg a paradicsomra került bogár. Ugye, így már el tudod képzelni a pizzát ketchup nélkül?

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást