Az ujjad hossza előjelezheti az anyagi sikeredet

Az ujjad hossza előjelezheti az anyagi sikeredet

Címlap / Életmód / Az ujjad hossza előjelezheti az anyagi sikeredet

Időről időre születik néhány olyan tanulmány a tudományos világban, amire az ember nem igazán számít, és ami olyan dolgokat köt össze, amelyeknek látszólag semmi közük nincs egymáshoz. Ha emberekhez odamennénk az utcán, és megkérdeznénk tőlük, mi köze van az ujjméretüknek a gazdasági státuszukhoz, valószínűleg 10-ből 10-en nem tudnának rá válaszolni. Aki pedig mégis hallana az összefüggésről, nem tudományos eredménynek, hanem valamilyen ezoterikus butaságnak tartaná. Pedig nem az: az orosz Közgazdasági Főiskola rendesen lekutatta, mi is ez az összefüggés.

Az arányok mindent megmutatnak

Ehhez azonban meg kell érteni a kutatás alapját: a 2D:4D arányt, vagyis a méretkülönbséget a mutatóujj és a gyűrűsujj között. A 2D a mutatóujjra, a 4D a gyűrűsujjra vonatkozik. Egy sor tudományos kutatás zajlott már arra vonatkozóan, hogy az így kijött szám mit árul el az emberekről. Kiderült például, hogy múlhat azon is ez az arány, hogy mennyi tesztoszteron éri az embert fejlődés közben a méhben. Korábbi kutatások kimutatták, hogy köze van az atletikus teljesítményhez vagy a vizsgák közbeni teljesítményhez is, de az agresszióval és a péniszmérettel is összefüggésbe hozták már.

A mostani, az Economics and Human Biology tudományos folyóiratban megjelent orosz tanulmány azt mutatta ki, hogy minél kisebb ez a szám (tehát a mutatóujj és a gyűrűsujj méretének hányadosa), annál nagyobb valószínűséggel lesz valaki gazdag. A kutatáshoz 700 férfi és 900 nő adatait vizsgálták át, 25-60 éves korosztályban. Megmérték a 2D:4D arányukat, és megkérdezték őket a munkájukról, fizetésükről, anyagi helyzetükről.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást