Család / Életmód

Mutasd a tányérod, megmondom a babád nemét!

Mutasd a tányérod, megmondom a babád nemét!

Sokat emlegetett és helytálló mondás, hogy „mindegy a neme, csak egészséges legyen”. Nos igen, valóban fő az egészség, de csak furdalja a kíváncsiság a legtöbb kismamát, hogy kékben vagy rózsaszínben kezdje-e látni a világot. Ha nem tudsz várni a 14-18 hetes ultrahangig, amikor már nagy eséllyel meg tudják mondani a jövevény nemét, és hiszel a néphiedelmekben, olvasd végig cikkünket, és tudd meg, lányt vagy fiút nevelgetsz-e magadban!

Ki a pocaklakó? A hasad mérete és alakja árulkodó lehet

Sokszor volt már a történelem során, hogy a várva várt és nagy valószínűséggel megállapított fiú vagy lány mégis meglepetést okozott, mikor először kézbe vették a szülők. Az egyik közkedvelt nemet megállapító népi metódus a pocak alakján és méretén alapszik. Aki a hónapok előrehaladtával terebélyes, széles pocakkal büszkélkedhet, és a súlyfelesleg is legfőképpen a has területére koncentrálódik, akkor valószínűleg fiúcskát hordasz a szíved alatt. Ha csípőre hízol, és a pocak kevésbé látványosan gömbölyödik előre, akkor pedig a néphiedelem szerint kislányra számíthatsz.

Fiút jósol a babona, ha a hasad egészen lent domborodik, lányt pedig, ha fentebb nőtt meg, pontosabban a bordák alatt, és nem rögtön a szeméremcsont fölött. Szintén fiút jövendölnek az idősebb asszonyok egy széltében terpeszkedő pocakra, a kisebb, hegyes has pedig ki más időszakos lakhelye, mint egy királylányé.

Természetesen ahány kismama, annyiféle pocak, és ha a népi jóslatokban nem is hiszel, nyugtasson meg az a tudat, hogy 50% esélyed van helyesen megtippelni a nemét.

Mutasd a tányérod, megmondom a babád nemét!

A várandósság kilenc hónapja nemcsak plusz egy (vagy több) főt jelent, hanem bizony annál is több pluszkilót az újdonsült kismamán, különösen, ha étvágya kielégíthetetlen.

Egyes megfigyelések szerint azok a nők, akik inkább édes ízeket részesítenek előnyben a terhesség során, elsősorban lányt hoznak világra, akik pedig a sós, savanyú ízek rabjai, fiúnak adnak életet. További megfigyelt összefüggések alapján a gyümölcsök utáni gyakori vágy kislány érkezését jelzi, a fehérjedús étkezés pedig kisfiúét.

Azonban nem csak a kívánósság mibenléte alapján lehet következtetést levonni a picurka nemére vonatkozólag – ezzel párhuzamosan a reggeli rosszullétek is jelezhetik, hogy lányod születik, a fiúk ugyanis kutatások szerint igazán kíméletesen bánnak édesanyjukkal, nem nehezítik meg a terhesség kezdeti periódusát holmi hányingerrel, émelygéssel.

Ingamódszer – Hiszel benne?

Tudományosan ez sem bizonyított módszer, de ha hiszel az ezotériában, próbáld ki az ingázást. Amennyiben éppen nincs kéznél egy inga, fűzd fel a gyűrűdet a nyakláncodra, éppúgy megteszi. A módszer lényege, hogy a hasad fölé lógatod az ingát, ami egyszer csak belső, tudatalatti rezdüléseid hatására elkezd mozogni bizonyos irányba.

Ha körkörösen indul be, akkor kislányt vársz, ha pedig előre-hátra mozdul ki az inga, kisfiút. Az anyai megérzés is egy hathatós út a jövevény kilétének felfedésére. Az ösztön pedig az ingázás esetében összefügghet a rezgéseiddel, energiáiddal – tudat alatt arra is mozdíthatod az eszközt, amerre ösztönösen a benne lévő kis élet alapján mozdítanod kell. Ha végképp szkeptikus vagy, csak bízz az igaz, tiszta megérzésedben, hidd el, nem fog csalni.

Könnyen előfordulhat, hogy az ingás módszer nem bizonyul megbízhatóbbnak, mint a babád nemének puszta megtippelése, mindenesetre egy próbát megér, ha csak a móka kedvéért is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást