Mutasd a popsid, elmondjuk, melyik fehérnemű áll neked a legjobban

Mutasd a popsid, elmondjuk, melyik fehérnemű áll neked a legjobban

Címlap / Stílus / Divat / Mutasd a popsid, elmondjuk, melyik fehérnemű áll neked a legjobban

A boltokban olyan sokféle csodaszép fehérnemű kapható, hogy alig győzünk válogatni a kínálatból. De azon túl, hogy mutatós szettekhez szeretnénk jutni, nagyon fontos az is, hogy végiggondoljuk, számunkra melyek azok a fazonok, amelyek a legelőnyösebb választást jelenthetik. Ha ezzel tisztában vagyunk, akkor máris sokkal tudatosabban kereshetjük a tökéletes darabokat – az alkatunknak megfelelően.

Egyenes, vagy banán alkatra

Egyenes alkatnak hívjuk, ha valakinek a csípő és a derék szélessége hasonló, és mellben sem mondható túl erősnek. Itt a legfőbb feladat a formázásra összpontosul. Ha te is ebbe a kategóriába tartozol, érdemes figyelned rá, hogy olyan rafinált darabok közül válassz, amelyekkel optikailag megnövelheted a mell-, vagy éppen a csípőméretedet.

Előnyösek lehetnek például az egyrészes bodyk, főleg, ha az áttetszőséget illetően is van bennük némi játék, és ennek hatására épp előnyösen karcsúsítják az alakot.

A kétrészes fazonok közül viszont a most egyébként is nagyon divatos, magasított derekú bugyik lehetnek kedvezőek, mert a derékra helyezik a hangsúlyt, ami nőies tagolást ad az alakodnak.

Ha szereted, a push up fazonú melltartók közül válassz gyakrabban, mert így a kebleid méretét is kicsit formásabbnak és teltebbnek érzékeltetheted. Ma már kaphatóak kényelmesebb, merevítő nélkül ellátott, mégis push up-os fazonok is, bár igaz, az ilyen darabok megtalálása még mindig egy kisebb kutatómunkát igényelhet (mi azért találtunk párat az Intimissimiben).

Természetesen más fazonok is szóba jöhetnek, de ezek azok a szerencsés alternatívák, amelyek az alakformázás tekintetében a legkedvezőbbek az ilyen alkat számára.

Alma alkatra

Az alma alkatra jellemző, hogy mellben és hasi tájékon egy kicsit erősebb, ehhez képest pedig a csípő pedig valamivel keskenyebb. Itt az az elsődleges feladat, hogy az alsó és felsőtest közötti kontrasztot kiegyensúlyozzuk.

Nagyon erős keblek esetében érdemesebb a kosaras, vagy akár a szivacsos fazonok közül választanod, mert így még szebb tartást kölcsönözhetsz a melleidnek. A push up fazont azonban – a mértékletesség jegyében – érdemes kerülni, egy ilyen melltartóval ugyanis könnyen varázsolhatsz magadnak túlságosan hangsúlyos dekoltázst.

De a pántnélküli, vagy nagyon vékony pántmegoldással rendelkező fazonokból sem célszerű betáraznod – előbbi ugyanis nem biztos, hogy meg tudja tartani a nagyobb melleket, utóbbi pedig kevésbé passzol az erős felsőtest arányaihoz.

A tökéletes melltartó megtalálása után viszont érdemes extra figyelmet fordítanod az alsórészre is, hiszen ez az a terület, ahol ki tudod balanszolni a felsőtested erősségét. Ennek megfelelően jöhet a franciabugyi, a csinosabb ,,tundrabugyik”. Akár még a fodros díszítések közül is választhatsz, amivel optikailag még kedvezőbb hatást érhetsz el. Ugyan ilyen jó megoldást jelentenek a fényes, vagy a mintás alsórészek is. A kisebb bugyikat, tangákat viszont nem árt kerülni, mert túl picinek tűnhet rajtad, ami nem mutat jól.

Amiket viszont mindenképp próbálj ki, azok a fűzőszerű fazonok! Ezek ugyanis egy csapásra karcsúvá tehetik a derekat, és még meg is nyújthatod velük a felsőtestedet, ami együttesen egy nagyon szexi kombináció, és igazán szuper látványt fog eredményezni.

Hálás kiegészítő lehet még egy combfix is, ami nemcsak az arányaidnak kedvez igazán, de a férfiak is rajonganak érte – különösen, ha harisnyatartóval viseled!

Körte alkatra

A körte alkat esetében szintén az alsó- és felsőtest arányának a helyrebillentésén van a fő hangsúly, csak épp fordítva, mint az alma alkat esetében! Ha tehát te is a körte alkatúak táborát erősíted, akkor a felsőtested arányainak hangsúlyozására kell törekedned.

Az alsórész esetében ezért mindenképpen kerüld a tangát és a hasonló, kisméretű darabokat. A legszerencsésebb (és szerintem legszexibb) választást a magasított derekú bugyik jelentik, de más fazonok között is érdemes szétnézni. Célszerűbb, ha a bugyi inkább sötétebb tónusú, vagy legalább is egyszínű.

Ha a mellben nem vagy túl erős, akkor szintén bevetheted az erre kitalált push upos kosárkialakításokat. Látvány szempontjából alapvetően a ezek a legkedvezőbbek, mert optikailag növelik a mell méretét, ami így nagyobb összhangba kerülhet a csípő szélességével. Ráadásul, ha a melltartó mintás, fodros, fényes anyagból készül, az még jobban ráerősíthet erre a hatásra.  

Akár alsó és felsőrész tekintetében pedig játszhatsz a kontrasztokkal is, vagyis míg az alsó sötétebb (fekete, sötétkék, sötétzöld), addig az ehhez választott felsőrész lehet egy hozzá színben passzoló, világosabb anyagból (például fekete alsó/sárga melltartó). Persze ilyenkor az árnyalatok mellett a textúrára és az anyag fényére is figyelni kell, hogy elkerüljük a szedett-vedett összhatást.

Homokóra alkatra

Erre az alkatra jellemző, hogy a csípő és a mell hasonló szélességű, amelyet egy karcsú derék köt egymással össze. Ez a legszerencsésebb alkat, hiszen a legfontosabb arányok a helyén vannak, így csak az alak legtökéletesebb kihangsúlyozásának módját kell kitapasztalni, de nagy hibákat elkövetni nemigen lehet.

A derék karcsúságát viszont kiemelheted egy magasított derekú alsóval, de ugyanolyan jó lehet egy csinos franciabugyi is. Arra is érdemes figyeled, hogy ha mellben egy kicsit erősebbek vagy, akkor a pántnélküli változatokat és a vékony pántmegoldásokat az alma alkathoz hasonlóan kerüld el.  

Ha pedig az arányos alkatod ellenére itt-ott van némi felesleged, akkor a túl pici bugyikat (tanga) és melltartókat is érdemes mellőznöd, mert elképzelhető, hogy esetleg erősíteni fog. Ezeket leszámítva viszont nyugodtan kísérletezz!

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!