Munkahelyi románc? 5 tipp, amivel harmonikus maradhat a kapcsolatotok

Munkahelyi románc? 5 tipp, amivel harmonikus maradhat a kapcsolatotok

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Munkahelyi románc? 5 tipp, amivel harmonikus maradhat a kapcsolatotok

Előfordul, hogy a munkahelyeden találod meg a párodat, hiszen aktív óráid legnagyobb részét ott töltöd, és vannak párok, akik úgy döntenek, hogy közös vállalkozásba kezdenek. Bármennyire is szilárdnak érzed a kapcsolatotok, van néhány tipp, amit érdemes megfogadni.

Figyeljetek az egyensúlyra

A jó párkapcsolatban a felek általában egyenrangú partnerként kezelik a másikat. Ha a munkahelyen jöttetek össze, akkor viszont tudni kell helyén kezelni a fölé- vagy alárendeltségi viszonyokat. Nem mindenkinek jó, ha közvetlen beosztottja a másik, vagy ha egy csapatban dolgoztok a hét minden napján.

Ezen tudtok változtatni anélkül, hogy bármelyikőtöknek munkahelyet kellene váltania. Ha van rá mód, akkor egyikőtök váltson csapatot vagy divíziót. Ettől még járhattok együtt munkába, ebédelhettek együtt, sőt dolgozhattok is közös projekteken, csak elkerülitek a közvetlen kollégák között olykor előforduló versengést és szakmai féltékenységet.

Legyenek külön töltött pillanatok

Ha minden harmonikusan működik közöttetek, és a szabadidőt is mindig együtt töltitek, akkor is legyen néhány tevékenység, amit nélküle végzel.

Az lehet a munka utáni edzés, vasárnap délutáni olvasás, néhány külön töltött óra a barátnőkkel vagy a családoddal, a lényeg, hogy legyen meg az eltávolodás és közeledés hulláma. Az eltávolodás nem konfliktus, csupán a másik távollétében a hiányérzet kialakulása.

Ez az érzés is szükséges ahhoz, hogy tudd mennyire fontos a másik, és értékeld az együtt töltött időt.

Csak egy pillantás

Ha nem ketten vagytok a cégben, akkor bizony jobb elkerülni a kínos pillanatokat. Egy titkos pillantás a folyosón mindig belefér, de figyeljetek oda arra, hogy a románcotokkal senkit ne hozzatok kellemetlen helyzetbe.

Például egy közös megbeszélésen sem kell egymás mellett helyet foglalnotok, mert akkor azt közvetítitek, hogy ugyanazon az állásponton vagytok. Legyetek nyitottak, szakmai szempontból engedjétek be a harmadik felet is közétek.

Ha nem külön ültök el, hanem inkább bevonó magatartást közvetítetek, akkor még több emberben szimpátiát fogtok kiváltani, hiszen egy jó csapathoz szívesen csatlakoznak mások is.

Munkahely és otthon tudatos szétválasztása

Külön dolgozó pároknak is olykor nehéz elkerülni, hogy a munkát és a magánéletet összemossák, de nektek erre különösen érdemes odafigyelni.

Nem kell rágörcsölni, és erőszakkal kizárni a munkahelyi dolgok megbeszélését, csak arra figyeljetek, hogy ne váljon a közös otthonotok a munka színterévé.

Ha úgy érzitek, hogy meg szeretnétek beszélni az aznap történteket, akkor menjetek el sétálni, vagy üljetek be egy munkahelyhez közeli kávézóba, hogy tudd kiadni magadból a feszültséget, de ne szóljon minden estétek arról, hogy folytatjátok azt, amit bent a munkahelyen elkezdtetek.

Felelősségi körök tisztázása

Ha közös vállalkozásba kezdtek, és valóban egyenrangú partnerként léptek be a cégbe, akkor is szükség van az egyes feladatkörök tisztázására.

Ez azért is fontos, hogy mindketten magatokénak érezzetek egy-egy területet, és meglegyen mindkettőtök felelősség köre. Ez nem jelenti azt, hogy nem dolgozhattok együtt, vagy hogy ne kérjétek ki a másik véleményét az egyes döntések meghozatala előtt, sőt!

Vonjátok be a másikat minél több folyamatba, hogy rálássatok a másik munkájára is, attól függetlenül, hogy azt önállóan is végezheti.

Fontos, hogy bízzatok egymás munkájában és döntéshozó képességében.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást