A multifunkcionális és környezetkímélő csomagolópapír alkalmazási területei

A multifunkcionális és környezetkímélő csomagolópapír alkalmazási területei

Címlap / Otthon / Háztartás / A multifunkcionális és környezetkímélő csomagolópapír alkalmazási területei

A papír nemcsak csomagolásra, hanem tárolásra is kifejezetten alkalmas anyag lehet bizonyos termékek esetében. A csomagolópapír tehát töretlenül nagy népszerűségnek örvend a csomagolás felhasználási területein.

Az ipar szinte valamennyi területén előszeretettel használt anyag a papír, ennek oka a rendkívül széles típusválasztékában rejlik. Az egyedi csomagolás, a speciális kivitel, a nagyobb tételek csomagolása mind-mind megvalósítható a Valex Decor Kft csomagolópapírjaival.

Ajándékcsomagolás csomagolópapír segítségével

Amellett, hogy a csomagolópapír egy virágkötészeti kellék is, sokan választják a környezet kímélése okán ajándékaik borítására. Az így beburkolt ajándékok szinte kötelező elemei a dekor szalagok. 

Ajándékcsomagolásra számos ünnep adhat ürügyet: karácsony, húsvét, születésnapok, névnapok vagy akár a Valentin-nap.

A papír egy könnyen alakítható anyag, ezért a vele való csomagolás is egyszerűen kivitelezhető bárki számára, különösebb kézügyesség vagy fantázia sem kell hozzá. Kitűnően díszíthető, aminek köszönhetően egyedi, személyre szabott külsőt adhatunk a benne rejlő tartalomnak.

Előfordul, hogy egészen kicsi daraboktól kell megválnunk a tökéletes csomagolás érdekében, amik arra már nem alkalmasak, hogy csomagolást készítsünk belőlük.

Tippek a maradék csomagolópapír felhasználásához

Egy kis kreativitással felhasználhatjuk ezeket a csomagolópapír maradványokat is a következő tevékenységekre:

  • Dekorálásra, díszítésre
  • Praktikus tárolónak: kiürült dobozt vonjunk be vele, például cipősdobozt.
  • Szép masnikat készíthetünk az ajándékokra.
  • Szalvétagyűrűnek is felhasználhatjuk.
  • Ajándékcímkéket gyárthatunk belőlük az ajándékaink kiegészítőjeként, egyedi, névre szóló meglepetés lesz.
  • Összezúzva kitűnően alkalmas törékeny tárgyak csomagolásához.
  • Szilveszterre lyukasztóval csináljunk belőle konfettit.

Hogyan tudjuk még felhasználni a csomagolópapírt?

A manapság nagyon divatos DIY tippek segítségével számtalan sok dekoráció készíthető csomagolópapír felhasználásával, elsősorban a vastagabb változatok alkalmasak erre. Dekorálásra a virágkötészetben is használják, sokkal természetesebb, mint a műanyag és nem mellékesen környezetbarát.

Költözés során, ha nincs elég újságpapírunk, a csomagolópapír is megfelelő választás akár a légpárnás- vagy habfólia helyett. Lényeg, hogy tökéletesen védje törékeny tárgyainkat a sérülésekkel szemben.

A drága celofán füzet- és könyvborítók helyett is környezetbarát és olcsóbb megoldás a papírból készült borítás. A gyerekeknek is kedvező lehet, mert alkalmas a díszítésre, dekorálásra, színes ceruzáikkal pedig egyedivé varázsolhatják a könyveiket.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!